Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

29 augustus 2021, Susiec

6:50. Een eland! Kom kijken er zit een eland in het meer! Nog nooit stonden we voltallig op dit uur voor de tent. Er staat een eland in het meer voor ons. Hij heeft ons gezien en zwemt naar het riet achter hem. Wanneer hij verdwijnt vliegen er vogels op uit het riet. Maar waw wat een onverwachte verschijning!

Hello Mr. Moose

De dag start druilerig. Het is grijs en het miezert. Tijd voor overschoentjes! De route gaat langs velden vol tabak en bermen met kleurige mariabeelden. Het is een mooi pad in slecht weer. Bossen, weides en dorpjes wisselen elkaar af, gravel en gladde asfalt, het glooit aangenaam, heuvels tekenen zich af.

‘s Middags houden we een vroege pizzapauze in Zwierzyniec, in een gezellige jazz-bar met sympathieke eigenaar. Vanuit Zwierzyniec rijden we een prachtig nationaal park binnen, het Roztocze nationaal park. Een oud woud vol paddestoelen, helder water en hoge dennen. Mijn boshart helemaal vervuld!

Zo wit dat ze bijna licht geven!

We volgen nog steeds de Green Velo route, Wat een comfort is het om niet constant te moeten navigeren maar al meer dan 1000 km gewoon bordjes te kunnen volgen langs een gevarieerd groen pad.

Pruimpjes! Klein maar super lekker!

We verlaten in de namiddag de Green Velo voor een bospad dat ons naar een desolate camping voert. Er is bijna niemand maar er is wel een bar! We blijven plakken op het terras, raken aan de praat met mensen uit de buurt en kruipen vroeg in ons tentje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: