Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

23 augustus 2021

Stay or go in Białowieża? We hebben er een missie bij. De slaapzakken wassen. Na bijna 5 maanden kamperen is dat wel eens nodig.

Mooiste zicht van de dag ❤️

Er is een wasserette in het dorp en die opent om 9u. Om 8:50 sta ik aan de deur met de slaapzak van Bart en ik. De kinderen liggen nog te soezen in die van hen. Na hun rustdag gekaapt te hebben met een excursie om 6:00 in de ochtend mogen ze vandaag uitslapen. De communicatie in de wasserij verloopt moeizaam. Via Deepl proberen ik te vragen of het mogelijk is om donzen slaapzakken te wassen en te drogen. De dame van de wasserij antwoordt in mijn telefoon maar ik krijg niet veel duidelijkheid.

Uiteindelijk komt er nog iemand de wasserij binnen die het vertaalwerk overneemt. Het komt erop neer dat ik moet terugkomen wanneer de chef van de wasserij er is. Die weet misschien of en hoe de slaapzakken gewassen kunnen worden. We besluiten daar niet op te wachten en door te rijden. Er is geen haast, we gaan vandaag voor een korte etappe. Allez dat is toch het plan. Tegen 12:00 zijn we vertrokken na afscheid te nemen van Axel. Ik mis hem al!

We rijden een mooie dag. Bos bos bos. Van de uiteindelijk 60km zijn er meer dan 40 die door het bos gaan. De eerste 20 gaan nog steeds door het woud van Białowieża. we rijden er fantastisch langs een mooi gravelpad en komen ook nog eens een orthodoxe kerk tegen. Helemaal in het woud, met blauwe koepels en reusachtige eiken errond.

Bossen zover je kan zien

We lunchen in Hajnówka in een MOR langs de Green Velo route. Een MOR is een fietsservicepunt met bankjes, een paviljoen om te schuilen en meestal een vieze Dixie WC. Ze staan er om de 10 à 15 kilometer en zijn superhandig. Je komt er ook al eens een collega fietser tegen. We lunchen, Bart en Ramon gaan naar de plaatselijke supermarkt om de eetzakken aan te vullen terwijl Nanou en ik een huis/ appartement met wasmachine zoeken in Chelm, ons volgende rustpunt.

Gezwamd houten beeld

We rijden vlot de namiddag in. 20 km langs een mooi fietspad en daarna terug het bos in. Het is er heel rustig en heerlijk om te fietsen.

We vinden er zelfs een eetbare paddestoel (denken we)

We rijden naar een camping aan een meertje in Repczyce. Daar aangekomen staat er enkel nog een oud bord van de camping maar de camping zelf is foetsie. Nog beter dus.

Dikke fun die chipszakken hier

Een gedachte over “Bos bos bos

  1. Ward schreef:

    Gratis camperen, altijd leuk 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: