Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

21 augustus 2021

Een zwoele nacht in de tent met onweer en een leger aan muggen op de binnentent. Ons tentje houdt stand tegen regen en mug. We houden het warm en droog in onze kleine cocon. En kijken veel te lang naar the Hobbit.

Ons momentje samen. Elke ochtend tussen 7:30 en 8:30. Koffie!

We rijden dicht bij de grens met Wit-Rusland deze dagen. Katholieke en orthodoxe kerken wisselen elkaar af. Katholieke en orthodoxe kruisen staan naast elkaar langs de weg. De orthodoxe kerkjes zijn indrukwekkend. Het lijken wel kleine paleisjes.

Katholiek en orthodox kruis

We naderen het woud waar de bizons leven. Er leeft een populatie van 700 Europese bizons in het Nationaal Park. De Green Velo loopt door kleine mooie dorpjes met schilderachtige houten huizen en prachtig kleurende tuintjes. De laatste 20 km rijden we volledig door het woud. Er zijn geen bizons op ons pad. Wel zien we veel champignonplukkers. Mensen met emmers vol paddestoelen. Gek genoeg vinden we de paddestoelen niet in de plaatselijke winkels. Mensen brengen ze naar inzamelpunten en vandaar worden ze uitgevoerd. We proberen ze rechtstreeks bij de plukkers te kopen maar dat lukt niet zo vlot.

Uwaga! Bizons!

Ons eindpunt voor vandaag is Białowieża city, het stadje grenzend aan het Nationaal Park. De plek is een toeristische hotspot. Het is er druk. Een beetje van de weg bespeuren we een alternatieve zomerbar. Je kan er kanos huren, lokale biertjes drinken en taart eten. Perfecte afsluiter dus voor de etappe.

In de zomerbar ontmoeten we Axel, een jonge Duitser op de fiets. We spreken af om samen een guided tour te nemen in het park. Zonder gids kan je het park niet betreden. We kiezen voor de early walk die start om 6:00 uur. ‘s Ochtends.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: