Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

17 augustus 2021, Goniądz

We krijgen minder goed weer. 18 in plaats van 28 graden. ‘s Nachts botsen warmte- en koudefront met elkaar en dat zorgt voor rollende donder en bakken regen. We blijven ‘s ochtends wat langer in de tent liggen tot de regen wat rustiger op het tentzeil tikt. Bart en ik drinken onze koffie onder een boom in de miezer. Geen van de fietsers op het kampeerterrein heeft haast om te vertrekken vandaag. Naast onze tent staat een ouder Duits koppel met een pracht van een omgebouwde landrover. Gisterenavond lieten ze ons weten dat mocht het onweer te hevig zijn we zeker mochten aankloppen. Het zijn schatjes. Ze nodigen ons uit voor een koffie en algauw is de ochtend en de regen voorbij. Het zijn 2 mooie mensen, met een hart voor de wereld en hun gezin. Hun gezin bestaat niet alleen uit hun kinderen en kleinkinderen maar ook uit de vluchtelingen die ze een onderkomen gaven in hun huis. Eén van de komende dagen wordt hun vierde kleinkind geboren. Mooie tijden!

Het is 12:30 als we eindelijk Augustow verlaten. Met een natte tent en wakke slaapmatjes in de zak. De regen is gestopt maar er is wind. Veel wind. En we rijden vooral tussen de velden waar de wind vrij spel heeft.

Exit Augustow langs een gravelpadje

We rijden een stukje door het Biebrza National Park dat bekend staat om zijn natuurlijke veenmoerassen, een prachtig open landschap en de ongewoon rijke flora en fauna. De moerassen staan wereldwijd bekend als de broedplaats van vele zeldzame soorten Europese watervogels en roofvogels (ongeveer 235 soorten).

Maar het zijn vandaag toch vooral winderige velden. We pushen onszelf tot Goniądz, een stadje op 60 km waar we op een kleine camping met prachtig zicht op de moerassen de wakke tent terug in de wind zetten.

St-Agnes kerk Goniądz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: