Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

12 augustus 2021, Węgorzewo

Iedereen slaapt heerlijk in zijn hotelbed en Ramon op zijn matje – een 3-persoonskamer was het enige dat nog vrij was. Op hotel gaan in Polen past helemaal in ons budget. Voor €65 hebben we een ruime 3-persoonskamer met bad en ontbijt. En wat voor een ontbijt. Er zijn eitjes in alle bereidingen, tomaten, ingelegde paprika en champignons, een grote fruitmand, schalen met balletjes risotto, tonijn- en eiersla, kazen, pasteien, taarten, sapjes, cornflakes,… Ramon schept zijn bordje vol met stukjes sinaasappel, perziken en taart. Nanou gaat voor een grote worst en een stuk taart. Ook een boterhammetje eten hee schatjes.

De fiets krijgt nog een douche in de fontein en dan zijn we weg. We rijden vandaag langs velden. Velden graan. Velden soja. Velden mais. Een veld zonnebloemen. We rijden van stadje naar stadje. De stadjes hebben mooie rode bakstenen kathedralen, die we steeds al van in de verte boven de velden zien opdoemen. Het uitzicht is in de laatste 500 jaar niet veel veranderd. Graan – Kathedraal. We volgen vandaag vooral de weg met af en toe een zijsprongetje off road. Langs de weg staat het vol appelbomen, je kan al fietsend je hand uitsteken en appels plukken. Zalig!

I ❤️ de fleurige Jezussen langs de weg
Tijd voor taart!

Plots wordt onze route onderbroken. We moeten een brug over maar de brug is weg. Er gaapt een gat van 15 meter. Terwijl we op onze telefoons zoeken hoe we verder moeten, komt een werkman op ons af en toont een wegje dat naar een klein overzetbootje leidt. De bagage gaat eerst en dan de fietsen. Het gaat allemaal zeer vlot en we moeten geen 20 km omrijden!

Vandaag ontsnappen we niet aan de regen en rijden tussen de buien door naar een plekje aan het Mamry meer in Węgorzewo. We zijn in Mazurië, het land van de 1000 meren. Onze tent staat op een glibberig heuveltje aan een prachtig meer. Onze buren heten Bartos & Monika. Hun tent staat naast een grote pickniktafel die ze met ons delen. Ze delen ook hun gebakken kip en worst. De Polen zijn hartelijke mensen.

2 gedachtes over “1000 meren

 1. Wlly Poelvoorde schreef:

  Bartje, wat ben je daar populair in Polen, al die ondernemingen : hotels, eettenten, mortuarium, overzetdiensten, fietsdouches, enz.
  Marc Coucke zal nog jaloers worden !
  Kusjes

  Like

 2. Fien De Geyter schreef:

  Hoe grappig! Bart, badend en blinkend in het zweet en Ramon terug met lange mouwen en een lange broek. (hij heeft zeker ook thermisch ondergoed aan en sokken in zijn sandalen) 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: