Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

11 augustus 2021, Bartoszyce

De Polen houden van honden. Ze zijn overal, in alle maten en van alle leeftijden. Deze nacht liggen we tussen de blaffende honden. Ze klinken veraf en dichtbij, blaffen en keffen, houden zich stil en beginnen weer opnieuw. Op het erf naast de weide waar onze tent staat zit een oud hondje dat klinkt alsof hij een zware hoest heeft. Een meevaller dus.

Vandaag krijgen we 2*2+1 honden achter ons aan. Gelukkig steeds kleiner dan kniehoogte maar ze blijven hollen, grommen en blaffen tot we stoppen. We rijden in agrarisch gebied en op elk erf zit een hond of hangt een bordje Uwaga Pies. Hopelijk blijven ze onder de kniehoogte.

Ik heb het meer voor loslopende kippen

De Green Velo brengt ons vandaag weer op mooie plaatsen. Veel graan en weides. Veel bossen. Veel kruisbeelden. Mooie stadjes. Contrasten, tussen oude vervallen sovjetgebouwen en nieuwe moderne huizen en gebouwen. We ontsnappen aan een onweer en rijden de ganse namiddag door diepe verse onweerplassen. We rijden over asfalt, de gladde en de versleten versie, over zand, kasseien en boswegels, vlak en glooiend. Het is zeer gevarieerd.

Jezus onderweg
En nog eentje
Kerkje in Pieszkowo
Stop met foto’s trekken van kapelletjes
‘t was wel een schoontje
Lidzbark Warmiński, mooi stadje
Ooievaarsnesten bij de vleet
Dreigend onweer! Niet voor ons vandaag.
Einde van de dag, natte zandwegels met enkeldiepe plassen

We eindigen vandaag in Bartoszyce. En Bart schittert hier in elke naam van hotel, restaurant, internetcafe, … We gaan op hotel in Hotel Bartis!

Grafzerken Bart-class

2 gedachtes over “Hotel Bartis

 1. Hilde schreef:

  Ik begrijp Nanouke ! Prachtig en grappig verhaal weeral.
  Dikke kus

  Like

 2. Wlly Poelvoorde schreef:

  Polen is wat onbekend terrein, maar wat een verrassing om zo’n mooie dorpjes, kapelletjes(zeer gelovige mensen)landschappen te ontdekken Ook interessant is hoe Polen was vroeger en nu. Geniet nog van de Green Velo.
  Dikke knuffel

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: