Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

8 september 2021, Konieczna

Geen ijs deze ochtend, wel veel condens. Alles is nat en wak. De droogsessies kunnen beginnen. Het is opnieuw een trage ochtend van langzaam ontwaken en de nevel zien verdwijnen. Om 10 u ligt ons veld in een stralende zon en zijn we vertrekkensklaar.

Matjes drogen
Appeltjes plukken voor onderweg

Na 500 meter fietsen houden we al halt aan een prachtig houten kerkje gebouwd in 1780. Het is een mooi bewaard exemplaar, we kunnen ook binnenkijken. Het is er schoon versierd geurt heerlijk naar hout.

Nog een supermarkstop en we kunnen aan onze etappe beginnen. Het is een kortje, een 30 km met een paar kilometer “pad”, dat kan vanalles zijn! We zitten niet meer op een hoofdweg en fietsen door stille groene heuvels langs het Magurski National Park, het is heel mooi en heel rustgevend fietsen. Het eerste stuk gaat traag omhoog langs verse asfalt, niet lastig.

Boterkoek pauze

Na de asfalt volgt een prachtig gravelpad met een eerste klimmetje. Zweten onder een aangedampte zonnebril! We rijden langs een riviertje met lonkend fris water, vinden de perfecte lunchplek en nemen uitgebreid de tijd. Broodje eten, afkoelen in het koude water, koffie drinken… Allez kom we moeten verder!

En dan volgt een afslag die we eerst voorbijrijden. Een pad dus. We keren om en zien een slijkerig bospad dat recht omhoog loopt. Duwen, sleuren, trekken, vloeken maar ook veel braambessen eten, de krachten verenigen en lachen om elkaars slijkpoten.

Duwen schatjes!
Stuck in the mud
Bart kan alweer fietsen

We stijgen van 500 meter naar 660 meter op anderhalve kilometer, door diepe modder, over stenen en braamstruiken, door een prachtig bos waar eenmaal boven de bergen tussen de bladeren blinken, sommige kruinen staan al in herfstkleuren. Ik vind het prachtig!

Eenmaal boven gaat het vlot naar beneden. We belanden aan de andere kant van de berg op de grens met Slowakije. Daar gaan we één van de komende dagen heen maar nu blijven we nog even in Polen. Vanavond in het dorpje Konieczna, wat letterlijk “einde” betekent. Einde van Polen.

Daar ligt Slowakije

Een gedachte over “Off road again

  1. wegzijnwij schreef:

    Dat wordt afkicken de moment dat er geen kerken meer te zien zullen zijn, Griet! 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: