Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

5 september 2021, Cisna

Bergen, school, zon,… onze routine wordt door elkaar geschud. We hebben een appartement geboekt voor een week in Vysoké Tatry in Slowakije om te wandelen en te chillen in de Hoge Tatra. Daarvoor moeten we nog een 300 km fietsen en een dikke 3500 meter klimmen. Het tempo wordt teruggeschroefd. We geven onszelf 8 dagen om naar Vysoké Tatry te rijden waardoor de dagetappes beperkt zijn en we onszelf tijd geven om terug in het schoolritme te geraken en te genieten van de bergen onderweg. Elke dag een 40 tal kilometer en een eventuele rustdag, dat is het plan. Iedereen content.

Exit Solina! Na een zeer lawaaierige nacht met extreem foute muziek en extreem luide Polen verlaten we de camping, rijden de dam terug over en zetten de eerste klim in. De pelotons zijn gewisseld, Ramon komt bij mij aan boord, Nanou kruipt bij Bart. De rust heeft deugd gedaan en de eerste klim loopt vlotjes. De kinders nemen alletwee een vlammende start en verschieten al hun peren in de eerste 5 km.

Ready in the sun!
Ramon nog niet helemaal ready

Het is zondag en de zon schijnt, er is veel volk op de baan in het natuurgebied. We delen de smalle weg met redelijk wat auto’s en moto’s. Ze blijven achter ons hangen tot ze kunnen inhalen, daarna krijgen we een snuf blauwe rook in ons gezicht en een ronkende voorligger. Het is een prachtige rit. Onze route kronkelt langs de Solinka rivier en tussen de groene bergen. Het klimmen is heftig. De fietsen zijn zwaar en onhandig maar de etappe is kort en goed te doen.

Bart blij in de bergen
Zeer blij
De Solinka

In Cisna houden we het al bekeken voor vandaag. Het is 14u. Er is een zee van tijd voor stretchen in de zon, frisbeeën, rekenen, koffie drinken. Heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: