Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

3-4 september 2021

We blijven uiteindelijk 3 nachten in Solina. De koude dagen, de vele kilometers op Poolse bodem en onze eerste dag in de bergen met een al reeds vermoeid lijf hebben zijn sporen nagelaten. Bart rijdt op rustdag 1 naar een DPD depot in Lesko om de schoolboeken van de kinderen, alsook een nieuw Thermarest matje en mijn goeie fietsbroek (merci Hannelore voor de zoekactie in onze verhuisnest en merci Ben voor de verzending en de chocolade!).

Ze hebben er zin in šŸ„±

Solina is een aparte plek. Omgeven door meren en Karpaten maar ook een toeristenoord vol bars, restaurants, luna parks, zatte mensen en zeilboten. We nemen the best of 2 worlds en genieten van wat deze plaats ons te bieden heeft.

Mooie vergezichten over het meer
Euhm….
Sugar overkill
Botsen op de kermis
Magic Hockey
Wandelen naar de top van de Jawor en slieren in het slijk
Shortcut door een keistijl bosje
Giga pado

We logeren op een camping met zicht op meer en berg. Het is er fijn en rustig toeven overdag, het avondlijk gezang uit het dorp nemen we er graag bij. We installeren ons nabij de keuken waar we ons steeds thuis voelen.

We rijden morgen de Bieszczady bergen in. Deze bevinden zich in het zuidoosten van Polen en maken deel uit van de grote boog van de Karpaten, meer specifiek ā€“ de Oostelijke Karpaten. Van een schattig koppeltje op honeymoon vernemen we dat er in Polen een uitdrukking bestaat dat zegt van och weet je het doet er allemaal niet meer toe, ik vertrek gewoon naar Bieszczady. Een bijzondere plek zou het zijn. Ik ben benieuwd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: