Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

2 september 2021, Solina

Een trage ochtend. Appartement opruimen, boodschappen doen, fietsen laden… Alles is droog, alle batterijen zijn opgeladen en we zijn allen benieuwd naar het hoofdstuk Karpaten. Ik vind het ook een beetje spannend. De fietsen zijn goeie afstandsmakers maar berggeiten zijn het niet. Vandaag staat er 70km met 1000 meter stijgen op het programma. Bij het pakken raken we aan de praat met Torsten, een jonge Duitser die eergisteren vanuit Berlijn met de nachttrein in Przemyl arriveerde en net als ons een nachtje heeft bijgeboekt in dit plezant verblijf, wachtend op droog weer. De zon laat zich vandaag terug zien. Wat een verschil met de vorige dagen.

(kleine) Karpaten in zicht

We verlaten de stad en rijden al gauw langs een hoofdweg de heuvels in. Meteen is de sfeer en het gevoel helemaal anders dan wat we in Polen hebben ervaren. De weg kronkelt, stijgt en daalt van dorpje naar dorpje. Het is groen en mooi fietsen. Het wordt ook al snel pittig. Halfweg het eerste klimmetje moeten Nanou en ik al even op adem komen voor we verder trappen maar we raken daarna makkelijk boven.

Lunchstop

Tijdens onze lunchstop komt Torsten aangereden en we vervolgen de weg samen tot waar hij 20 km verder afslaat richting Oekraïne. Hij heeft al veel gefietst in Oost-Europa en heeft nuttige tips en een fijne energie. Een gelijkgestemde ziel.

Er zijn 3 klimmetjes vandaag. Een kortje, een langere klim en dan nog een korte stevige. De laatste hakt er stevig in maar we persen er alles uit wetend dat het daarna enkel nog bergaf is tot aan de camping in Myczkowce. Op 2km van de camping stoppen we aan een winkeltje om bier, frisdrank en chips in te slaan. Recuperatiemateriaal na de eerste bergetappe! De camping ligt langs een groot meer maar blijkt bij aankomst op de navigatie niet langs de weg bereikbaar te zijn. Ze ligt aan de andere kant van het meer en is met een bootje te bereiken. Er is nergens een boot te bespeuren. Er is ook geen weg naar de camping. De volgende camping ligt 8km en 100 meter stijgen verder. Aaaargh!!

Leeg en hongerig komen we aan in Solina, een vreemd oord in een prachtige omgeving. Het dorp ligt aan een gigantische stuwdam en bestaat vooral uit straatjes met lunaparken, restaurants en cafés. Errond niets dan water en groene heuvels. Van hieruit is het 15 km naar Lesko, onze DPD depot voor de kinderen hun schoolboeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: