Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

14 augustus 2021, Czarne

We ruimen onze stek op, ontbijten en glijden de glibberige berg naar beneden. Het is 10u. Perfecte timing. Adios festivalcamping!

Ontbijten op een stort

We rijden een grote ochtendetappe van +50 km langs een heerlijke ravel tussen de velden met de wind in de rug. Het landschap glooit. In de weides staan koeien met kalfjes en paarden met veulens. Er wordt wat afgekird op onze fiets. We rijden langs moerassen met dode bomen, kapelletjes en vooral veel groen en bijna geen auto’s. 1 auto doet teken om te stoppen. De bestuurder, een imker met een auto vol bijkassen en bijen, stopt ons een paar appels toe. Deze had ik mee voor de eerste fietsers die ik tegenkwam zegt hij in het Duits. Hij zoekt of hij nog een honingraat heeft om mee te geven maar die vindt hij niet.

Moeras met dode bomen
Green Velo heeft veel groene hekjes, niet altijd duidelijk waarom

We lunchen in Goldap, bekend voor zijn kuuroorden en schone lucht. Het stadje zelf is geen beauty, een beetje zielloos vinden we, veel nieuwbouw, geen gotische kerken of kathedralen hier. We lunchen laat in het stadje, doen nog wat inkopen en zetten ons aan de laatste etappe van de dag. We hebben allen een kanjer van een after diner dip.

Watertoren van Goldap

Er volgt nog een prachtig stuk over een wit grindpad tussen groene heuvels. We wanen ons in Toscane maar dan zonder de hete temperaturen. Het is 25 graden, heerlijk fietsweer.

We slaan ons tentje op aan een meer langs de weg. Het is heerlijk om na de fietsrit opnieuw een duik te kunnen nemen en het stof en zweet af te spoelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: