Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

3 augustus 2021, Sopot

Iedereen slaapt een diepe slaap in de kajuit. Ik trek in de vroege ochtend een paar keer mijn ogen open en zie de zee vredig langs glijden door het raam. De uren op de ferry zijn extreem ontspannend. Er zijn heel weinig mensen aan boord, de kinderen kijken naar een Pools gedubde tekenfilm, Bart leest in zijn boek en ik brei aan mijn sjaal in de pianobar waar de koffie lekker is en de muziek afschuwelijk – allesbehalve piano.

De mondmaskers werden ook bovengehaald. Voorlopig doen ze dienst als haarband
Nieuw zicht! Bart met een helm.

Rond 12u komen we aan in Gdansk en beleven een kleine cultuurshock. We rijden langs de drukke haven, stinkende autowegen en sovjetflats. De straten zijn vuil, de gebouwen afgeleefd, tot we het overvolle stadscentrum binnen fietsen. We moeten afstappen en bewegen ons tussen de slenterende mensen. Ik word een beetje zenuwachtig van de mensenmassa maar de lunch brengt rust. Een heerlijk soepje met worst en paddestoelen. Super lekker!

Ramon krijgt de grootste spaghetti ooit.

De rit gaat verder naar een camping in Sopot, een plek aan zee, 10 km verderop. We komen terecht op een overvolle overvolle camping. Alles bij elkaar, caravans, mobilhomes, tenten, geen idee hoe de mobilhomes en caravans hier nog uit geraken, ze staan in een kluwen door elkaar. Ons tentje past nog op een lapje tussen de omheining van de camping en het gebouw van de receptie. Naast de omheining een drukke stinkende autoweg en een fietspad, we zitten precies in de zoo.

Niet voederen

De camping is niet enkel kommer en kwel. Ze ligt pal naast een prachtig uitgestrekt zandstrand. ‘s Avonds zitten we op het strand, het licht is prachtig, het zand superzacht. We eten op het strand, schoppen nog een balletje en doen onze eerste duik in Pools water.

Een gedachte over “Hello Poland!

  1. Els schreef:

    Howww! Een camping om snel van weg te lopen (of in jullie geval: van weg te fietsen)!
    Het voordeel van zo’n ‘drukke start’: het kan vanaf nu alleen maar rustiger en idyllischer worden. Veel ontdekkingspret in Polen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: