Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

2 augustus 2021, Baltische zee

De boot, de test, de ganse dag. Om 7u gaat de wekker af in ons klein paradijs. Het is inpakken, onze vrienden uitknuffelen en wegwezen. Om 18u vertrekt onze boot naar Gdansk. We hebben onze vaccinatie gemist en hebben een test nodig om te kunnen reizen. Vreemd genoeg kunnen we die niet in havenstad Nynäshavn uitvoeren maar we moeten terug naar Stockholm. Bart fixt online een test in één van de vele testcentra in Stockholm. Om 9u zitten we op de trein, iets na 10 zijn we in Stockholm, om 11u wordt onze neus hardhandig gezwabberd, om 12u hebben we het papier waarop staat dat we geen corona hebben. Oef, al 1 stresske gepasseerd. Veel tijd voor Stockholm hebben we niet. We slufferen een beetje rond, hangen in dure outdoorwinkels, staren naar prachtige 18de eeuwse gevels, eten een hamburger en rond 16u staan we terug in Nynäshaven waar de boot al ligt te wachten.

Wachten in de Hägglofs winkel. Koffie drinken en in mooie boeken kijken
Wachten op de trein.

We checken in en rijden aan boord, onze fietsen worden met touwen vastgebonden aan de romp en wij zoeken onze kajuit. Wanneer de boot in beweging komt trekken Bart en ik naar het dek voor een laatste blik op Zweden, de kinderen blijven op hun bed liggen in de kajuit.

Daaaaaag Zweden, met je gastvrije bossen, verkwikkende meren, stille baaien, lange bomen, dense wouden, droog hout voor vrij kamperende fietsers, duur bier, niet zo zoute zee, aaibare rendieren en hej hej’ende gastvrije mensen. We missen je nu al. We zouden 2 maanden blijven, het werden er bijna 3. Benieuwd naar wat Polen ons zal brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: