Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

17 december 2021, Puerto Escondido

Het is geen liefde op het eerste gezicht met Puerto Escondido. Het stadje is de meest populaire surfplaats in Mexico en favoriet vakantieoord voor Mexicanen in de eindejaarsweken. Het is er druk, duur en alle hostels zijn vol. Op 1 na, waar we voor 1000 peso’s (onze duurste overnachting in Mexico) een stoffige cabana kunnen huren. De stranden zijn vol. De beginnersgolf ligt vol planken. De kleine baaien zijn privé of moeilijk te bereiken. En het voelt niet meer Mexicaans of authentiek. Op elke hoek van de straat kan je cappuccino drinken en er zijn meer yogastudio’s dan taqueria’s. Geen goed teken dus…

Gelukkig zijn er hotcakes!

We wandelen een paar kilometer naar een stuk strand dat niet overbevolkt is nabij een centrum voor tortugas. Plots stromen veel mensen het strand op en gaan linea recta naar het schildpaddencentrum. Er worden ook hier babies uitgezet maar anders dan in andere plaatsen waar we geweest zijn kan je hier voor 100 pesos een tortuga kopen en persoonlijk vrijlaten op het strand. We slaan het van op een afstand gade en zien ver in zee een grote kolom water opspuiten. Een walvis!

Puerto Escondido, het werd ook geen liefde op het tweede gezicht. We beslissen morgen te vertrekken. Familieoverleg. Wat gaan we doen de komende dagen. Nog een lagune bezoeken in Chacahua of terug naar Barra de la Cruz, ons klein paradijs voor de ultieme chill. De blondies kiezen unaniem voor Barra en chill. En dat wordt de final destination.

2 gedachtes over “Puerto Escapido

 1. wegzijnwij schreef:

  En dat is nu zo heerlijk aan dat lange reizen… gewoon jullie buikgevoel volgen en de uitgestippelde plannen wijzigen omdat het gewoon kan! Geniet van de laatste weken in jullie paradijs! Hasta muy pronto y besos, Wouter.

  Like

 2. Hilde schreef:

  Barra de la Cruz ! Toplocatie! Ik zou er ook voor kiezen..
  Zorg dat jullie de zon meebrengen..
  Dikke kus.
  Hilde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: