Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

16 december 2021, Oaxaca

Vandaag geen excursie, geen wekker, geen kinderen uit bed trommelen. Er wordt uitgeslapen, Ramon maakt koffies voor ons, Nanou zit op de wifi en belt een vriendin. We checken uit tegen 11u, zetten onze bagage in de gang tot vanavond en trekken richting busstation. Vandaag is marktdag in Zaachila en dan staat daar de befaamde barbacoa op het menu. Barbacoa is traaggegaard vlees. Elke donderdag wordt die in Zaachila op een traditionele manier bereid. Om 2u ‘s ochtends wordt in een put met stenen een vuur aangestoken. Wanneer de stenen gloeiend heet zijn worden er avocado blaren op gelegd en daar bovenop komt het vlees, ook in bladeren gewikkeld. De oven wordt met bladeren en aarde dichtgemaakt en het vlees blijft 8u garen. Klaar tegen lunchtijd. Wij schuiven rond 13u aan een tafeltje, bestellen taco’s en consommé met barbacoa en likken de vingers. Zo lekker hebben we dit nog niet eerder gegeten. Het is super mals en vet en zout en rook en … hemels!

De bus naar Zaachila, stopt werkelijk overal
We ❤️ Carmelita
Nog geen genderneutrale toiletten op de markt

Na de lunch keren we terug naar Oaxaca waar we op de marktjes nog een paar souvenirs kopen en coole t-shirts bij één van de straatartiesten die we via Instagram konden tracen.

We scoren ook karton voor de fietsen. En een grote rol plastic. Na Oaxaca komen we geen steden met fietswinkels meer tegen. Dus reizen we de laatste weken met extra bagage, een groot pakket karton.

Na een laatste chocomelk op de markt halen we onze bagage op en nemen een taxi naar het busstation voor de nachtbus naar Puerto Escondido.

2 gedachtes over “Barbacoa

 1. mapa schreef:

  Jullie beleven mooie avonturen in een prachtig land! Genieten jullie maar met volle teugen, voor de terugreis naar het sombere noorden!!!
  Dankzij de prachtige verslagen van Griet reizen we een beetje mee!Knuffels en kusjes van mapa

  Like

  1. soireecongee schreef:

   We zullen de zon terugbrengen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: