Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

21 november, Puerto Madero

Hoogdag in het peloton. Nanou is jarig, voor haar de belangrijkste dag van het jaar. Ontbijt met taart en croissants en veel kruimels op het terras van het hotel. Tapachula ligt op 30 km van de Pacific. We hebben een hotelletje geboekt aan de kust. Een korte etappe langs een lange rechte saaie weg. Vandaag is de bestemming belangrijker dan de rit, Nanou is het meest in haar nopjes wanneer er water in de buurt is. En wifi natuurlijk!

Pinata on board!

Het is 12u als we in ons hotel Mission Surf in Puerto Madero arriveren. Het hotel ligt buiten het dorp op het strand en maakt deel uit van een sociaal project opgericht door een Australisch koppel dat zich inzet voor vluchtelingenkinderen en kinderen uit het dorp. Hier komen ze surfen en werken voor school. Het hotel wordt gerund door enkele ex refugee children. Voor Nanou is het de gedroomde plaats, er is een zwembad, de zee ruist en er is zeer goede wifi. Ze installeert zich naast de rooter op het terras om te kletsen met haar vriendinnen.

De oceaan beukt hier echt het land binnen. Helemaal anders dan het Caraïbische bad en de vlakke Golf van Mexico. We gaan naar een strandje in de buurt waar grote blokken de golven wat afremmen. Het is zondag en het strandje zit vol Mexicaanse families, er is een restaurantje waar mariscos worden verkocht, les pieds dans l’eau. Het zand is helemaal zwart.

Na de plons is het pinata killer time. Nanou mept er op los tot de het snoepgoed het terras op vliegt. Het is een Mexicaanse snoepmix met veel chilipoeder en andere pikantigheid. Helemaal anders dan wat we in België gewoon zijn. Ze is content en deelt haar schat met Ramon. Chips, lekstokken, chocolade en veel plastic!

‘s Avonds eten we of course worst met appelmoes en puree. Naast ons zit de hond van het hotel met smekende oogjes naar onze worsten te staren. Ramon met even smekende oogjes naar mij. Neen schatje we gaan de hond geen worst geven.

3 gedachtes over “Birthday girl

 1. Els schreef:

  Gelukkige verjaardag, Nanouououou! Hoeraaa!

  Like

 2. Hilde schreef:

  Allez gij Griet, dat hondje … 😋

  Like

 3. Fien De Geyter schreef:

  Piñata, worst, appelmoes en spekken, er zijn nog zekerheden in het leven. Happy bday lieverd ❤️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: