Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

15 november 2021, Union Juarez

We slapen allen heerlijk in onze hotelbed in Cacahoatán. Het bed van Bart en ik zo groot als onze tent, wat een luxe! Ik voel me minder mottig dan gisteren maar nog niet in topvorm. Het uitzicht op de vulkaan van op het dakterras in de ochtend maakt veel goed.

Good morning Tacana!

We rijden Cacahoatán uit de berg tegemoet. Het wordt 25 km klimmen, gestaag in het begin en de laatste kilometers fatale zoals onze hoteleigenaar het noemt. Het hoogteprofiel ziet er ook zo uit. Niet te zot in de eerste 20 km maar de laatste 5… oh jee. Anders dan gisteren is de moraal beter. Ramon heeft er zin in, trapt mee, zwaait naar voorbijgangers en wil muziek. Altijd een groot verschil… als de kiddo op de fiets een goeie dag heeft dan is het voor de ouder ook meer fun.

Leaving Cacahoatán
Honden in groep, als er één blaft of rent doet heel de meute mee. Deze hadden geen interesse in ons.

De weg is prachtig. Ik sta versteld van het volume van het groen. Wat ik thuis in het klein probeer te stekken groeit hier 20 keer zo groot en kronkelt in gigantische bomen. Bananenbomen, metershoge varens en veel koffieplanten … wat een rijke natuur!

Jaja dat gaat hier goed!

We lunchen in Santo Domingo. Er resten nog een 9 tal kilometer naar Union Juarez. De weg stijgt en stijgt, Ramon is in vorm en zweet zelfs. Hij staat er zelf van versteld. Maar al bij al gaat het goed, ongelooflijk hoe vlot we op de berg geraken met onze logge, zware, allesbehalve klimfietsen.

Zweetdruppels!

De laatste 2 kilometer zijn heel erg stijl en dan vooral de laatste 500 meter, daar stijgt het nog eens 120 meter. Maar we blijven fietsen, Don Lewis tegemoet.

Op 500 meter van Casa Don Lewis, onze bestemming voor vandaag.

Don Lewis ontvangt ons met open armen, we hebben een klein huisje via hem gehuurd voor de komende dagen. Don Lewis stelt ons voor aan een gids waarmee we deze week de vulkaan willen beklimmen. Een tocht van 2 dagen, 9 uur op en dan de volgende dag in de vroege ochtend naar de top en terug. Zijn naam is Romeo en hij is heel enthousiast. Hij heeft een volledig weekprogramma voor ons in petto. We moeten hem een beetje afremmen.

Er hangt elektriciteit in de lucht!
En ook kerst hangt in de lucht

Het dorp is een andere wereld, één en al stijle paden en jungle. En een bijzonder kerkhof. De doden krijgen hier een zeer gepersonaliseerde rustplaats. Kleurige stenen, veel versiering en plaats om te vieren.

Grafsteen onder coca cola tent. In de steen zit een stopcontact ingebouwd.

2 gedachtes over “Expeditie Union Juarez 2

 1. Mapa schreef:

  Wat is Mexico een prachtig land, dankzij de mooie verslagen van Griet reizen we mee!!!!Heerlijk om te zien hoe de kids en de ouders genieten van hun wereldreis!!!
  Geniet van al het moois en succes deze week met jullie gids. Het worden nog mooie en spannende dagen.
  Knuffels en kusjes van mapa

  Like

 2. Hilde schreef:

  Wat een kleurrijke verhalen.. Op die manier komen we hier de grijze dagen wel door!
  Dikke kus
  Hilde

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: