Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

13 november 2021, Comitan

Om 23:15 hebben we vandaag de bus van Comitán naar Tapachula. Dat geeft ons een zeer ruime dag de tijd om Comitán te verkennen. De fietsen en de bagage kunnen in het hotel blijven, we kunnen ze oppikken wanneer we maar willen, de receptie is 24u open.

Ons traject wordt voorspelbaar. We bezoeken de markt waar Nanou zich vergaapt aan alle pinata’s. Ze is volgende week jarig en toch ontgoocheld dat we geen giga pinata willen meesleuren op de fiets.

Pinata overkill

Van de markt gaat het naar verschillende Iglesia’s. Allen kleurig en met verse bloemen binnen.

Templo de San José
Onze favoriet! Templo de San Caralampio

Aan de Templo de San Caralampio vinden we een kleine barbershop op de eerste verdieping van een gebouw op het plein. Bart wil zijn baard en nektapijt kortwieken. Dat kan, hij is de volgende aan de beurt. We wachten. De kappers werken zeeeeeer zorgvuldig. Er wordt gebrusht, gekamd, gebalsemd, geborsteld, gestoomd, met een fijn schaartje bijgeknipt en dan opnieuw gebrusht, gekamd, gebalsemd, … We wachten een uur en kijken gefascineerd toe. Bart krijgt dezelfde schoonheidsbehandeling. Hij wandelt naar buiten, geurend naar allerlei crèmes en zijn haar helemaal glad achterover.

Vers glad gestreken
Super balsem, het haar gaat alle kanten op
Kuifje in Mexico

We lopen nog wat rond en gaan naar het centrale plein waar kraampjes met lokale specialiteiten staan. We eten een soort rechthoekige luchtige toast met bonen, mayonaise, mais, kip, wortels en kool. Super lekker.

De musea zijn dicht en zoveel kerken zijn er niet, dus drinken we margarita’s op een terras aan het centrale plein terwijl we kijken naar de va et viens van mensen en auto’s.

Het centrale plein

We doen nog een rondje stad en gaan cash afhalen want vanaf morgen zitten we in een dorp in de bergen. Nog een heerlijke pizza in een sympathieke pizzeria en rond 21u zitten we in het busstation.

2 gedachtes over “Mexican haircut

 1. Hilde schreef:

  Ik wil dat ook eens doen zo op een terrasje…. margarita’s drinken en me vergapen aan de mensen….
  En dan naar huis strompelen…
  Dikke kus
  Hilde

  Like

 2. Pappie schreef:

  Een filmster op een ijzeren paard, moet kunnen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: