Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

12 november 2021, Comitán

Eergisteren zoefden we 35 km naar beneden, vandaag keren we terug naar Comitán, 1050 meter stijgen. Een beetje spannend, het is lang geleden dat we nog geklommen hebben. We zijn iets na 8 vertrekkensklaar. In het dorp houden we halt in een sympathieke eettent, eieren met chorizo en tortilla’s in een origineel decor.

De eerste 7 kilometer gaan door de vallei, het stijgt lichtjes, aangenaam in de ochtendzon. We rijden langs ranches en boerderijen. En dan begint de klim. Bocht na bocht gaat het omhoog en het gaat bijzonder vlot. Ramon zit bij mij op de fiets en haalt alles uit zijn dunne benen. Ik ben onder de indruk van zijn kracht. Hij trapt hard, is in een geweldige bui, kiest muziek met snelle gitaren, zwaait uitbundig naar iedere auto en camion die langs rijdt of kruist en verzamelt 19 tuutjes, 19 auto’s die naar hem toeteren. Ook bij Bart en Nanou gaat het goed. Nanou vindt haar ritme en Bart is dolblij met het reliëf. De schoonheid van de bergen maakt dat de inspanning minder zwaar weegt dan pakweg langs de lange platte saaie wegen in Yucatan. We krijgen onderweg zelfs elk een bottle fris water van een koppel Mexicanen dat ons opwacht langs de weg.

Rond 15u komen we aan in Comitán. We rijden naar het ADO busstation en kopen tickets voor de bus naar Tapachula morgen. In het centrum vinden we een hotelletje, nemen de beste douche ooit en gaan eten. Comitán is een levendig stadje met een gezellig plein en veel terrasjes. De kinderen eten een lekkere spaghetti met chorizo, Bart en ik een visje. Too much meat last month. Maar eerst een lekkere Margarita!

Een gedachte over “Een kerremesse is een gjèselinge weird

  1. Joke schreef:

    Geniet geniet geniet! Ik reis de hele tijd mee met jullie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: