Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

30 oktober 2021, Isla Aguada

Vandaag rijden we naar Isla Aguada, een rit van 96 km, onze langste etappe op Mexicaanse bodem. We zijn er vroeg uit en zitten om 7u15 op de fiets. Zoals steeds gaan de vroege kilometers goed vooruit.

30 minuten voor vertrek

We rijden 55 km in de ochtend. De wind zit minder goed dan we verwacht hadden, maar het is niet te heet – Ramon heeft zelfs een truitje aangetrokken – en het is mooi rijden. Links van ons ligt mangrove en rechts van ons de zee. Links zitten de gieren, rechts zwermen pelikanen. Prachtig om te zien. De nabijheid en de aanblik van de zee is heerlijk, het water oogt licht turkoois met witte schuimkopjes.

He’s back!

Rond 11u hebben we 55 km afgelegd en ploffen we ons op een strandje in de schaduw. Tijd voor frisdrank, guacamole, gefrituurde platanos en een bordje rijst. Bart duikt de zee in, de rest blijft in zijn plastic stoel zitten. De blondies vinden weeral schelpen.

Na de vroege lunch volgen 40 saaie warme kilometers. De zee is meestal weg, de lagunes ook. In de plaats krijgen we een weg waar we zover we kunnen kijken elektriciteitspalen zien. De enige afleiding zijn de leguanen die op de muurtjes langs de weg zitten. Maar die kunnen ook geen 40 km voor ambiance zorgen.

🥱

Iets na 14u rijden we eindelijk Isla Aguada binnen. We trekken de remmen toe bij de eerste supermarkt die we zien voor koude drankjes en wie staat daar op de parking?! Onze amigo Sebastian! Hij sliep op een strand 20 km verder dan waar wij sliepen en is verrast ons hier al aan te treffen. We brengen de rest van de dag samen door en klinken op de saaie weg langs de kust.

Anders dan de route is Isla Aguada een prachtige plek en ze hebben er de heerlijkste vis. Terwijl we zitten te eten zien we de dolfijnen opspringen uit de zee.

Een gedachte over “Long ride

  1. willy poelvoorde schreef:

    Even heerlijk wegdromen bij het zien van deze mooie natuur . We voelen de warme stralen van de zon op ons wintervelleke.Hebben de blondies nog mooie schelpen gevonden? Ze mogen er gerust enkele meebrengen voor mammie!!!
    Genieten jullie maar van al dat moois, hier heeft de herfst zijn intrede gemaakt!
    Knuffels van ons beiden

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: