Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

31 oktober – 1 november 2021, Isla Aguada

Isla Aguada is een parel, een kleurrijk vissersdorp waarvan de hoofdstraat aan een filmdecor doet denken. Palmbomen, schelpenzand, een turquoise muurtje aan een smal strand met een rode stenen strandboulevard, pelikanen, overvliegend of in rust op een paal en dolfijnen! Hier zie je de dolfijnen in de verte opspringen uit de zee. We zijn in vakantiemood en bekomen grondig van de 95 km van zaterdag. We blijven een dag extra ter plekke.

Nanou haar favoriete spot in het dorp

De eerste dag doen we samen met Sebastian een tour met een bootje om dichter bij de dolfijnen te komen. Ze zwemmen in groepjes voor ons bootje uit. We zien ze van heel dichtbij. Het bootje vaart ook langs een eiland met heel veel vogelleven en naar een idyllisch eilandje waar we allen het water induiken.

De dagen glijden voorbij. Bart prutst aan de fietsen, de rest maakt ondertussen macramé bandjes in de schaduw van een palmboom. De blondies leren schaken en zijn blij met het nieuwe spel.

We gaan naar het strand waar we ons installeren onder een verwaarloosde palapa. De hangmat aan de palen, het tapijt in het zand. Love it. De blondies spelen in de zee en het zand, de grote mensen doen een dutje terwijl ze een boek proberen te lezen. Wanneer de zon ondergaat steken we ons in het dorp vol ceviche en drinken pina colada. A hard life it is!

We merken niet zoveel van de Dia de Muertos. In een paar huizen zien we versierde altaartjes met fotos, spijzen en drank. Er klinkt veel muziek overal maar er zijn geen optochten zoals in de grote steden in Mexico. Op het plaatselijke kerkhof is er veel volk. De graven zijn kleurig versierd, mensen drinken en zijn bij hun overledenen.

2 gedachtes over “Dolfijnen en strand!

  1. Annick schreef:

    Dol-fijn ❤️‍🔥
    En die vogels 🦅 👌🏼💚

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: