Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

29 oktober 2021, Villamar

Vandaag alweer een korte etappe van 40 km naar Villamar.

Ready …
Go!

De wind zit in de rug en er zijn wolken. Het is goed fietsen. En! We ontmoeten een fietser! Het is al van in Polen geleden dat we fietsreizigers mochten ontmoeten. Sebastian is vorige week vanuit Duitsland geland in Cancun, heeft geen plan maar wel een maand vakantie. Hij reist sneller dan wij maar vergezelt ons tot in Villamar. Hij rijdt verder, wij houden het voor bekeken. We spreken af elkaar morgen eventueel te treffen in Isla Aguada.

Super rechte zelfontspanner

Het vroege aankomstuur en de goeie wifi geeft ons de kans om de plannen verder te bekijken. Ons oorspronkelijk plan was om te fietsen naar Villahermosa door de staat Tabasco. In Villahermosa zouden we de fietsen een tijdje bij iemand kunnen stockeren en wij zouden de bus nemen voor een week of 2 naar bergachtig gebied. San Cristobal, Palenque, Aqua Azul,… Bart legt het plan voor aan David. David is een jeugdvriend van Bart die al meer dan 15 jaar in Mexico woont. Hij spreekt een audio in via whatsapp. Met toestemming staat hij hieronder. Reclame voor Tabasco is het niet. Reclame voor de schone West-Vlaamse taal wel.

We laten Tabasco voor wat het is en gaan sneller de bergen in. We rijden nog naar Ciudad del Carmen en zullen de fietsen op een bus of iets pick-up achtig proberen steken richting San Cristobal.

Plannen smeden aan het zwembad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: