Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

28 oktober 2021, Seybaplaya

We ruimen onze fijne hotelkamer op in Campeche en nemen afscheid van Marcos. Deze man is al even gek van fietsen als wij maar wat nog cooler is, hij steekt ze zelf ineen. Een cargobike, een longtail. Hij last het gewoon in elkaar en het ziet er fantastisch uit! De pino’s vindt hij de max en heeft hij nog nooit gezien. Een nieuw project? Wie weet!

De straat uitrijden doet pijn aan mijn hart. Ik weet ondertussen waar de topes (zeer venijnige drempels) uitgesleten zijn en ik best kan fietsen en uit welk huis er een hond zal komen gespurt.

Playa y sol here we come!

Bye Campache! Eén van de mooiste steden waar de halt hebben gehouden.

We rijden Lerma door, waar we gisteren op strand hebben gezeten en vervolgen de weg langs de kust. Langs de kust is veel gezegd. De weg kronkelt weg van de kust en gaat op en neer. Voor de verandering is het pokkeheet. Geen zeebries. Waar we langs de zee rijden staan er huisjes aan het water met prikkeldraad rond of de stranden zijn privé of er ligt een vuilnisbelt. Ik had het me anders voorgesteld.

De etappe is niet lang, we houden er na 35 km al mee op voor vandaag in Seybaplaya, een vissersdorp. We vinden niet onmiddellijk een hotel maar wel een restaurantje in de vissershaven. In de straat en op zee is er veel bedrijvigheid. Kleine bootjes op zee, op het strand en op het voetpad, netten overal, vissers die hun bootjes op en van water laten, pelikanen die boven de boten cirkelen. Een levendig schouwspel.

Terwijl we eten en presidenten verandert het weer van heet en zonnig naar onstuimig en regenachtig. Fuerte zegt 1 van de vissers en wijst naar boven. We verduidelijken dat we niet meer gaan fietsen maar een hotel gaan zoeken. Duim omhoog. Muy bien.

Before lunch
After lunch
We ❤️ Mario

Zoals alle kinderen tellen we hard af naar de herfstvakantie. Na de steeds zeer verkwikkende douche is het schooltijd. Komaan gasten, nog 2 dagen en tis vakantie! We zeggen het vooral tegen onszelf.

‘s Avonds is de rust teruggekeerd in de familie en de lucht en we maken nog een wandelingetje in het dorp en langs de zee.

De verzamelaars komen terug met zakken vol schelpen.

Een gedachte over “Easy melting

 1. Hilde schreef:

  Wat een prachtige schelpen !
  Het audiobericht kunnen we niet openen…
  Dikke kus
  Hilde

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: