Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

25 oktober 2021, Campeche

Er resten ons 90 km naar Campeche en die willen we vandaag afleggen. We willen ons wel niet meer laten vangen aan de hitte en de zon. Om 7u moeten we vertrekken. De wekkers staan om 6u en liggen niet naast het bed. Opstaan zullen we. En het lukt! Om 7:15 zijn we en route! En na de eerste drempel moeten we al remmen omdat de fietszak eraf wipt.

Ramon, geen ochtendkind
Ochtendnevel ❤️

Het is een etappe om u tegen te zeggen! Het gaat zo goed vooruit en we zijn zo trots met onze ochtendprestatie (uit bed kruipen om 6u) dat we de ganse tijd de kilometers luid aflezen van de kilometerpalen gevolgd door waar we gisteren op dat moment van de dag waren ( al 20 km en gisteren lagen we nog te slapen, al 30 km en gisteren waren we nog niet vertrokken, al 40 km en gisteren waren we nog altijd niet vertrokken). We spreken over onszelf alsof het over iemand totaal anders gaat. Een stel beginners dat te lang in hun bed ligt en op het heetst van de dag veel te ver in de felle tropische zon gaat fietsen. Om 10u hebben we al meer dan 50 km afgelegd. De zon begint te komen maar de spirit is goed. Iets na 12 rijden we Campeche binnen. We eten een broodje met geroosterd vlees in een loncheria en leggen de laatste 8 km af door het centrum. Druk, warm, zon, maar ook goed geregeld verkeer en geen traumatiserend verkeersnest. Rond 14u zijn we in ons hotel. De kinderen leven zich uit in het zwembad, doen schoolwerk en duiken terug het bad in. Geen idee waar ze de energie halen. Bart en ik leggen ons een uur in de airco om af te koelen.

Early bird Bart is KO
School on the road, tussen 2 zwembeurten in de boeken duiken

Een gedachte over “Early birds in Campeche

  1. wegzijnwij schreef:

    Mo gidder zin beiren, echt! Driedubbele dikke chapeau daarvoor! xW

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: