Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

24 oktober 2021, Hopelchén

Het is bewolkt en het miezert een beetje. Yes denken we en nemen de tijd om te ontbijten en in te laden. Om 10u zijn we weg onder een zalig wolkendek. Het is 25 graden en geen zon te bespeuren. De weg glooit door de jungle. We passeren de site van Kabah, gesloten zoals verwacht. De Ruta Puuc is aangenaam fietsen. Er is weinig verkeer en veel begroeiing, kruinen groeien over de weg en zorgen voor schaduw. Top!

Ruta Puuc

De wolken blijven niet hangen maar de weg blijft wel glooien. We verlaten de provincie Yucatan en rijden langs de grote poort Campeche binnen.

Opgepast politiecontrole!
De poort naar Campeche

En met Campeche verdwijnen de wolken en de jungle. Maïsvelden, maïsvelden, maïsvelden. We zijn terug in Hongarije maar dan +30 graden. Geen schaduw, geen beschutting tegen zon en wind! De weg is lang en heet en winderig en we komen pas na 40 km het eerste dorp tegen om suiker en schaduw te tanken en fris water te kopen.

Afkoelen in een schaduwhoekje

Daarna is het nog een 35 km naar Hopelchén, onze bestemming. De wolken schuiven verder open, het blijft heet en de maïsvelden zijn eindeloos.

Maïs maïs maïs

Maar aan alle etappes komt een eind, vandaag waren we er niet rouwig om. We rijden een rondje door de straten van Hopelchén, krijgen daarbij meutes blaffende honden achter ons aan en belanden uiteindelijk in een hotelletje aan de rand van het stadje. Morgen laten we ons niet vangen. Om 7u zijn we de piste in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: