Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

22 oktober 2021, Muna

Bart heeft ook het virus te pakken en zit in het uur voor vertrek vooral op de pot. Of waren het de biertjes gisteren? Hij ziet zo bleek als zijn fietshemd maar wil toch fietsen vandaag. Het weer is goed en de berm is steeds nabij! Allez na 15 km door Merida, maar die gedachte wordt weggeduwd.

Onze slaapkamer in de ochtend. 2 hangmatten en een dubbel bed

We nemen afscheid van Frederik en Mariana en dat voelt dubbel. We willen verder reizen maar het is moeilijk om te vertrekken. We werden hier zo hartelijk ontvangen en voelden ons helemaal thuis in hun artistieke casa. Ook de kinderen hebben weinig zin om te vertrekken, als het aan hen lag bleven we bij nonkel Smet.

Om 9u rijden we de straat uit en werpen ons op Merida. Op anderhalf uur zijn we buiten de stad en rijden weer rustig rechtdoor langs groene wegen en kleine dorpjes. Bart zijn darmen hebben gelukkig stand gehouden. Een colaatje, wat koekjes en een fles fris water halverwege en we zijn klaar voor de volgende etappe. De heerlijk geurende vleesbroodjes en ander streetfood laten we vandaag wijselijk achterwege.

We rijden een mooie weg vandaag. Vooral kleinere wegen met weinig verkeer.

Overnachten doen we in een cabanne in Muna. De cabanne is een muffe hut met strodak, 2 kleine tweepersoonsbedden met muggennet, sterk naar blauw blokje geurende badkamer, zeer primitief en zeer vochtig. In mijn zoektocht naar het blauw blokje in het toilet hef ik het deksel van de spoelbak op en sta oog en oog met 2 kikkers die aan het porselein kleven! Aaaaargh!!!! Iedereen wil ze zien en als ik 3 keer het deksel heb opengedaan is het alsof het heel normaal is dat er kikkers in de spoelbak zitten.

We rusten wat uit rond de hut, Nanou en Ramon werken voor school terwijl een kolibrie in de struik naast hen rondfladdert. We eten pasta met tomatensaus. Geen risico’s vandaag.

Het bed is klein en het muggennet warm. Dus rollen we het net op, doen het licht uit en kruipen in bed met een oplichtende telefoon. Zoeeeeeeem! Iets fladdert in en rond mijn gezicht! Aaaaargh! Licht aan, muggennet naar beneden en goed vaststeken onder de matras. Gelukkig zijn we goed moe.

Een gedachte over “Een hutje in de tropen

  1. Hilde schreef:

    Nu en dan een colaatje doet wonderen voor verstoorde darmen.
    Dikke kus,
    Hilde

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: