Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

21 oktober 2021, Merida

De buikbroebels blijven aanwezig in het peloton. Vandaag is Nanou aan de beurt. Er volgt nog een easy going dag. De kinderen blijven de ganse dag in het huis van Frederik en Mariana. Schoolwerk maken, film kijken, soezen in de hangmat…. ze zijn al helemaal thuis.

Lui rekenwerk

Bart en ik gaan naar een grote supermarkt in de buurt. We kopen in zalige airco koffie in en nog wat noodzakelijkheden. Extra onderbroeken, zonnecrème, pilletjes om de darmflora op te fleuren, rum voor de mojito … We gaan met de fiets en komen tijdens de terugweg in een gigantische plensbui terecht. Schuilen lukt niet echt. We zijn op 5 minuten tijd door en doornat. Het blijft de ganse namiddag nat en droog. Frederik heeft een auto geregeld om de stad te bezoeken. Nanou en Ramon blijven thuis. Nanou voelt zich niet lekker en Ramon heeft geen zin om mee te gaan. We rijden langs oude koloniale gebouwen het centrum binnen. Prachtig zijn ze! Het centrum is druk en tegelijk verlaten. Veel winkeltjes zijn gesloten, de pleinen liggen er leeg en een beetje somber bij. Corona.

Het water staat in diepe plassen in de straten. Er is hier weinig riolering. Als het regent dan blijft het water staan. Ondanks de halve bezetting is het er nog steeds schreeuwerig en druk. Veel auto’s, winkeltjes, kappers, mensen en veel lawaai. Het kan ons niet echt bekoren. De pleinen zijn mooi maar zonder mensen en in de natte regen ogen ze een beetje zielig.

‘s Avonds krijgen we nog een vrolijke jonge bende over de vloer. Het Spaans gaat luid en snel, zo ook de biertjes… En Bart krijgt vlechtjes zoals Ragnar Lodbrok.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: