Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

18 oktober 2021, Homun

We slapen uit en hadden het nodig. Rond 8:30 is iedereen wakker. Er volgt een trage ochtend met lekker ontbijt in de schaduw naast het zwembad. De kinderen werken voor school. Het zwembad is de beste motivator.

Vandaag niet om 7u op de fiets

We hebben geen grote plannen vandaag. Er zijn in en rond het dorp veel cenotes en we willen er een paar bezoeken. We volgen de tip van Hector, de baas van ons hotel naar een cenote vlakbij, recht tegenover het kerkhof. Hij geeft ons zwemvesten mee want die zijn verplicht en moet je voor bijbetalen. Rond 12u zijn we aan de cenote. Een halfopen grot, met zwaluwen die er luid kwietend in rond vliegen. Er zitten ook vleermuizen. Ze hangen aan het plafond en in de nissen en fladderen ook in het rond. Het geheel is zeer levendig.

Het is er mooi om te zien met veel stalagtieten maar niet zo ideaal om te zwemmen. Het zwemgedeelte is donker en ik hang na een half uur al onder de vogelstront. We beslissen al vrij snel om te moven naar de volgende cenote. Maar eerst een hapje eten onderweg. Gegrilde kip met rijst en een niet zo pikant sausje. Lekker! De volgende cenote ligt 2,5 km verderop. Met de fietsen zijn we er snel, cenote Yaxbacaltun.

En dat is er eentje naar ons hart. Een groot bad helder water, een groot gat waar veel licht door valt, een plaats om te springen en een touw om te slingeren. We brengen er de rest van de middag door.

En een primeur! Nanou zet haar eerste duik! Ze kreeg de beweging maar niet onder de knie maar vandaag plots, na de hele ochtend salto van de rand van het zwembad te oefenen was duiken een koud kunstje.

4 gedachtes over “Cenote cenote

 1. Hilde schreef:

  Waw Nanou, het is je eindelijk gelukt… en nog met stijl ook !
  Dikke kus
  Hilde

  Like

 2. rudi de geyter schreef:

  Proficiat Nanoutje 👍👍👍

  Like

 3. Fien De Geyter schreef:

  Mooi lieverds!! Mooi mooi mooi!! ❤️

  Like

 4. Wlly Poelvoorde schreef:

  Proficiat aan alle vier. Mooi om zien die waterratten!!!!Geniet er nog van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: