Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

19 oktober 2021, Merida

We verlaten Homùn in de vroegte. Dag leuk cenotedorp, dag hotel papa grande, dag Hektor, bedankt voor je vaderlijke ontvangst!

De lucht is nog koel en dat blijft zo in de voormiddag. Het is warm maar er zijn wolken dus fietsen we niet in de felle zon.

Niet parkeren x6 por favor

We houden halt in Acanceh, een archeologisch site ten zuidoosten van Merida. De Maya site bestaat uit twee hoofdgroepen, en ligt aan het dorpsplein. Het is zo moeilijk te missen dat we er knal voorbij rijden. Het ligt echt in het geroezemoes van het dorp. We zijn te vroeg. De site is nog gesloten, dus kijken we van in de verte en rijden door.

Acanceh
Ambiance in Acanceh

We rijden langs kleinere wegen vandaag, door veel dorpjes en voelen de stad dichterbij komen. Meer dorpjes, meer fietstaxi’s, meer auto’s. In het stadje voor Merida doen we een cola en tortas-pauze. Tortas zijn lekkere broodjes met gebakken vlees en groentjes, het beste tussendoortje onderweg. Uiteraard wordt er in de pauze gepresident.

Na de pauze is het nog 18 km naar Frederik en Mariana in Merida. We doen er eindeloos over met alle kruispunten, verkeerslichten en kronkels die de weg maakt. De zon heeft het ondertussen gehaald van de wolken en we zwoegen ons door de straatjes van Merida. Rond 13:30 zijn we ter plaatste. Er wacht een hartelijke ontvangst en een heerlijke namiddag in de schaduw op het terras.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: