Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

17 oktober 2021, Homún

Het is geen fantastische nacht in de tent. Het is warm met 4 dicht bij elkaar. We liggen geschrankt, hoofd aan voeten, zo is er een beetje meer ruimte tussen de warme lijven. We hebben enkel de binnentent opgezet, maar het blijft klam en warm, geen briesje te bespeuren. We hebben ook buren gekregen. Er staan 2 tentjes naast onze tent. Wanneer wij gaan slapen komen zij eraan. Ze blijven tot 2u kletsen, niet luid maar toch ik kan niet slapen. En er is ook een nachtwaker die zijn hut graag fel verlicht. De warmte, het licht, het geluid… het is geen ideale nacht. Om 6u zijn de hanen van het dorp wakker. En daarmee is de nachtrust helemaal voorbij.

We zijn alweer later en route dan de vorige keer. Het is 8u. Niet slecht, maar zonder koffie, dus die stop moeten we nog inbouwen. In het eerste dorp vinden we koffie. Een gigantische isomo beker met mierzoete Nescafé. Het is ondertussen na 9u, het wordt warm. We rijden opnieuw rechtdoor langs een grote weg. Het fietsen brengt ons hier op fantastische plaatsen maar de weg zelf is niet zo opwindend. Eindeloos rechtdoor, langs jungle, geen schaduw, veel zon. Gelukkig rijden we om de zoveel kilometer door een dorp, wat steeds voor kleur, buenos dias, muziek en ambiance zorgt. Ook impressionante kerken! Groot in verhouding met de omvang van het dorp.

Kerk in Xocchel

Onze bestemming vandaag is Homún op 70 km fietsen. En we hebben een hotel. Joepie, airco! Het plan is om daar op de middag te zijn, onze fietsen te lossen, iets te eten en daarna in een cenote te springen. We arriveren rond 13u. Compleet uitgeteld. Honger, dorst, heet,… ik ben een bodemloos vat. Constant honger en dorst en bij elke stop aan het eten en drinken. En oververhit. Constant een druppelsnor.

K.O. na 70 km in 40 graden

We lunchen heerlijk, wat doet eten deugd. Daarna even afspoelen onder de douche, 5 minuutjes op bed liggen en … keihard in slaap vallen. Geen cenotes meer vandaag maar rust in een frisse kamer. We blijven een dagje langer en gaan morgen een paar cenotes bezoeken. Rond dit dorp alleen zijn er tientallen. De kinders hebben minder last van hun inspanning dan wij en leven zich nog uren uit in het zwembad van het hotel.

2 gedachtes over “Naar Merida – etappe 2

  1. Sofie schreef:

    From the Bredense jury 9 points for synchrone springen 👍

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: