Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

10 oktober 2021, Puerto Morelos

Het voelt nog steeds onwezenlijk om in Mexico en aan de Caraïbische Zee te zijn. Wat een kleuren- en geurenbombardement, zoveel leven, muziek en wat een tropische fauna, flora en temperaturen. We blijven nog een dag langer in Puerto Morelos en gaan nog eens snorkelen. Opnieuw kiezen we voor de early tour en zitten om 8u in Jorge zijn boot. Gisteren wachtten we nog aarzelend met onze kleren uit te trekken en duikbril aan te doen tot we ter plekke waren, nu zitten we al helemaal klaar vanaf de eerste minuut.

Het onderwaterleven is nog mooier dan gisteren. Er staat geen zuchtje wind en de zee is zo vlak als een spiegel. We zien opnieuw prachtig koraal en heel veel vissen. Heerlijk is het om stil te hangen boven het koraal en de vissen tevoorschijn te zien komen. Sommige soorten zijn schuchter, de meeste zijn schattig. Met grote ogen en dikke lippen.

Barracuda!

Na het snorkelen slenteren we langs het strand naar de artisanale markt. We hebben geen plaats voor souvenirs maar wel nood aan lange katoenen losse mouwen om ons Europees vel te beschermen. De kinderen hebben ook een zonnebril nodig. Zo’n fel zonlicht hebben ze nog nooit gezien. De enige die deftige mouwen vindt is Bart. Een schoon katoenen hemd made in Mexico. Nanou en ik vinden geen mouwen die we willen dragen. Na de zoektocht naar de geschikte regenjas kan de zoektocht naar de geschikte zonnebescherming beginnen.

Klaar voor veel zon
De mythische vuurtoren van Puerto Morelos. Doorstond 3 orkanen en staat nog steeds scheef!

We brengen de middag door onder een palmboom op het strand samen met heel wat Mexicaanse families. Het is zondag, het strand zit vol. Op zee dobbert het ondertussen ook vol bootjes geladen met snorkelaars. Die zullen meer mensen zien dan vissen zegt Ramon.

Puerto Morelos heeft ons bij ons nekvel gegrepen. Als eerste halte op nieuw grondgebied was dit een heerlijke stop. Ondanks de nabijheid van Cancun ontsnapt dit vissersdorp aan de stroom van luxehotels en beach resorts. We genoten van het koraalrif, de hagelwitte stranden en het sympathieke dorp waar op iedere hoek van de straat lekker eten wordt gemaakt en jungle tussen de dichtbebouwde straten groeit. Morgen beginnen we richting Merida te rijden langs de Ruta de los Cenotes.

2 gedachtes over “Nog snorkelen

 1. wegzijnwij schreef:

  Precies alsof jullie op vakantie zijn zeg!

  Like

 2. Pappie schreef:

  Wat een kleurenpracht, dit zijn echt schilderijtjes en dat hemd hoort er ook bij !
  Nog veel genot verder !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: