Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

9 oktober 2021, Puerto Morelos

We hebben de airco in onze slaapkamer ontregeld waardoor hij geen koude lucht blaast maar gewoon lucht van buiten. De ganse nacht is het stervensheet in onze slaapkamer. We plakken aan ons laken en matras en slapen weinig – behalve Ramon, die ligt op zijn rug met z’n hoofd uit bed de nacht door te slapen. Nanou doet bijna geen oog dicht. Telkens ik wakker word zie ik haar rondlopen, op de WC zitten, met haar laken op de koude vloer liggen,… too hot!

Uitslapen zit er niet in want om 8u gaan we snorkelen. Met een bootje varen we naar het rif langs de kust van Puerto Morelos. We zijn met 6 in totaal. Wij 4, onze gids/ kapitein en een Rus. Nanou vraagt zich in alle ernst af of het hier niet te warm is voor Russen. Hij moet ermee lachen en antwoordt dat hij niet uit Siberië komt.

We krijgen duikbril, snorkel, zwemvliezen en verplicht ook een zwemvest. Heb je vaseline mee voor de moustache vraagt de gids aan Bart. Euh no? Haartjes en duikbrillen gaan niet goed samen. Dat zal later duidelijk blijken. Iedereen klaar? Allez hop uit de boot!

Waw waw waw! We glijden tussen koralen, zien vissen in alle kleuren en maten. A shark, a shark roept de gids met zijn snorkel in de mond. Ik weet niet goed of hij wil zeggen kom kijken of snel terug naar de boot. Hij wenkt, dus we gaan kijken, de haai is een kathaai. Ongevaarlijk.

Het is immens mooi en vredig, de koralen wuiven in de deining van de zee, kleurige vissen schieten erdoor en happen in het water. De blondies zien een rog voorbij zwemmen en grote barracuda’s. Ik mis de spektakelvissen maar geniet heel hard van het onderwaterleven. Ik zou hier de ganse dag kunnen zweven in mijn zwemvest.

A hard life!

Na de snorkelochtend fietsen we terug naar de guest house. Kinderen zetten zich aan schoolwerk, Bart en ik doen een wasje en gaan fruit en groenten scoren. Bananen, avocado’s, cactusvijgen, mango, watermeloen en limoentjes. Verfrissend!

De namiddag verloopt slaperig. De kinders liggen in de airco en Bart en ik lezen wat op het terras terwijl we ter plekke verdampen. Bart snuift ook het langs zijn duikbril opgesnoven zeewater terug uit. Ganz zijn hoofd loopt leeg!

Waar een wil is, is een weg!

In de late namiddag rijden we nog eens naar de zee en boeken nog een snorkeltoer voor morgen.

Zoek de leguaan!

3 gedachtes over “Rifsnorkelen

 1. Fien De Geyter schreef:

  Whaw!!!! Qua ticket naar de zon kan dit wel tellen!! 🤩
  Ik wil ook.

  Like

 2. Els schreef:

  Woow woower woowist!!
  Zal om jullie zo te zien genieten!

  Like

 3. Hilde schreef:

  Krokodil, haai, rog, barracuda, leguaan… t’is eens wat anders dan houten kerken, kapellen en kruiskes..
  Blijf toch vooral voorzichtig !
  Dikke kus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: