Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

8 oktober 2021, Puerto Morelos

De reis heeft ingehakt. Mijn neus zit toe en ik word wakker van gesnurk, het mijne. Ook mijn oren tuten nog steeds sinds de laatste landing. Maar ik ben al meer mens dan gisteren en heb fantastisch geslapen. De rest slaapt ook als roosjes en iedereen is al vroeg wakker. Om 6u staan we op het terras van de hostel over de muur te loeren naar de ontwakende straat.

De lucht is nog licht en fris en rond de guest house is het een exotisch gekwetter van jewelste. We nemen de ochtend à l’aise. De kinderen doen schoolwerk, Bart werkt aan de fietsen en neemt de schade op van het transport. De dynamo is naar de vaantjes. Dat is klote. Geen telefoon meer opladen op de fiets en geen licht meer. Daarnaast zijn er ook een paar onderdelen die een bluts of een wrong hebben. Mijn kader, een tandwiel, …

Het is heet, we zweten ons te pletter en besluiten naar het strand te fietsen voor verfrissing. Op de fiets valt de hitte beter te verdragen, er is een windeke en dat doet deugd. We fietsen langs een mangrove, opgelet voor krokodillen!

We zoeken een plekje op het strand voorbij de restaurants en de beachbars en installeren ons in het fijnste witte zand. De Caraïbische Zee is een warm badje, verfrissen doet ze niet echt maar het is er heerlijk dobberen. We zien een paar 100 meter verder in zee de golven breken op het rif. Met een lengte van meer dan 1000 kilometer is dit het op een na grootste rifsysteem ter wereld. Het gedeelte bij Puerto Morelos is aangewezen als nationaal park en een populaire snorkel- en duikbestemming. Dat is voor morgen, vandaag doen we niets. De kinderen zitten uren in het warme water en wij chillen op het strand en kijken naar de overvliegende pelikanen.

Naast ons plekje is een beach bar. Er zit geen volk, maar enkele jongens zijn met een riek in de weer het stuk strand voor de beach bar zeewiervrij te maken. De hopen zeewier worden met de kruiwagen hop net naast de beachbar op het strand gekieperd.

Nadat de kinders uitgezwommen zijn gaan ze druifvormige bollen verzamelen die ze tussen het zeewier vinden. De bollen zijn gevuld met lucht en een sopje. Knallen maar!

Rond 18u vertrekken we en fietsen nog eens langs het vissershaventje. De straten zijn kleurig en levendig, de avond begint te vallen en we zetten koers terug naar onze guest house.

2 gedachtes over “Recuperatiedagje

 1. Annick schreef:

  ❤️🧡💛💚💙💜🖤🤍🤎💘

  Like

 2. rudi de geyter schreef:

  De guest house doet me denken aan Cuba , ook al die mooie kleuren .
  Geniet maar van jullie verblijf in het mooie Mexico, staat ook op mijn wish lijst ❤️❤️❤️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: