Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

1-3 oktober 2021, Budapest

We brengen enkele dagen door in Budapest. Gevulde mooie dagen met veel zon, veel vibes en veel vriendschap. Donderdagochtend nemen we na een wafelontbijt afscheid van Zita en Arpi en zetten koers richting centrum Budapest.

Het kost veel minder moeite om met de fiets in hartje Budapest te fietsen dan in de chaotische verstikkende randstad waar we gisteren hebben gereden. Budapest is een grootstad, een prachtstad, een majestueuze stad met brede boulevards en georganiseerde verkeersstromen. Er is zelfs een bicycle lane. We blijven een paar dagen in een appartement in het centrum met Betty en Klaas en hun boys. Ze arriveren ‘s avonds laat laat. In afwachting hangen we de ganse namiddag het appartement vol tentzeil en matjes te drogen, steken onze volledige inboedel in de wasmachine en genieten van de stilte voor de storm.

We hebben het geluk elkaar te treffen tijdens een heerlijk nazomerweekend. De zon schijnt en de stad is een waar flaneerparadijs. De grandeur van weleer laat zich nog steeds voelen in de prachtige gevels en gebouwen. Wat een hoofdstad moet dit ooit geweest zijn. We bezoeken veel en tegelijk niets. We brengen uren door in het gigantische stadspark met mega coole speeltuin en terras onder de bomen met schijtende duiven, dobberen in het thermale water van het Széchenyibad, zoeken en vinden het kaaskraam tussen de worsten op de overdekte markt, kirren op het reuzenrad, bezoeken de burcht van Boedapest en zien een zeer levendig nachtleven. Bovenal zijn we blij elkaar te zien en bevinden ons opnieuw in die magische bubbel van gulzig genieten.

De burcht van Boeda
Burchtdistrict
Széchenyibad
Cool and the gang
Városliget stadspark
Mazel Tov!
Budapest Eye
De pubers

Zondagnamiddag nemen we terug afscheid van Betty, Klaas, Lennart en Arvo. Nanou wordt al zeer ongerust omdat ze om 16:30 nog op het terras zitten en hun vliegtuig om 18:30 opstijgt. De wereld is terug saai zegt Ramon wanneer hun taxi vertrekt. Morgen nog een dagje bekomen en dan trekken we verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: