Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

29 september 2021, Budapest

We rijden de laatste stretch naar Budapest. Vanuit Bank is het nog 65 km, met nog een paar kleine klimmetjes in de eerste 30 km en daarna plat langs de Donau. De eerste 20 km zijn mooi, langs een rustige weg met weinig verkeer, glooiend en uitgestrekt. De zon zit achter de wolken, het is goed fris vandaag.

Zo schaaaaaaaattig!
Veel hooipoppen langs de weg

En dan is hij daar! De Donau, een brede rivier met lichtblauw water. We ontmoeten elkaar op een mooi plekje, een strandje met bomen en keitjes. Perfecte lunchspot.

Wanneer al de etenswaren zijn uitgestald begint het te druppen. Niet te negeren. Maar met al die bomen is er rap een tarp gespannen en kan de lazy lunch helemaal beginnen. Nog een koffietje en nog eentje. En nu weer weg geraken…

Langs de Donau volgen we de Eurovelo 6, een langeafstandsfietsroute langs 3 van de grootste rivieren in Europa, de Loire, de Rijn en de Donau. Deze fietsroute verbindt Saint-Brevin-les-Pins aan de monding van de Franse Loire met Constanta in Roemenië en doorkruist 10 verschillende landen. Plots is er een gemarkeerd fietspad en kunnen we gewoon markeringen volgen. Zeer duidelijke markeringen.

Het gaat over de rivierberm, door woonwijken en parken met grote zilverberken en mooie herfstkleuren. Tot we de Eurovelo 6 verlaten en ons in het verkeersnest van Budapest storten.

We hebben een adres in Budapest via warm showers. We slapen vannacht in de tuin van Zita en Apri, een koppel met een hart voor fietsen en reizen. Ze gingen 4 jaar op huwelijksreis met 2 ligfietsen. Nu hebben ze 2 kleine kinderen en gaat hun energie vooral daar naar uit. We worden hartelijk ontvangen en voelen ons al snel helemaal thuis op hun terras en in hun tuin.

Een gedachte over “Budapest

  1. willy poelvoorde schreef:

    Jullie genieten echt van al dat moois, zeker Nanou en Ramon hebben er veel zin in. Geniet nog van Die schone blauwe Donau!!!!
    Ksss, mapa

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: