Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

26 september 2021, Cerovo

Met de fietszakken in een boom en de tent in de schaduw is het heerlijk ontwaken op de weide. De zon schijnt, we verhuizen ons huishouden naar de zonnigere kant van de weide en laten zoveel mogelijk drogen. Condens. Het lijkt elke ochtend alsof we een onweer hebben doorstaan.

Rond 10u zijn we en route. De weg glooit, het is zonnig en groen. Het voelt vertrouwd, een beetje Ardennen-achtig met groene heuvels en weides en wegen die het landschap volgen.

Na een paar kilometer klimmen volgt een heerlijke afdaling langs een smalle stille weg. De afdaling eindigt aan een café in Dobra Niva waar we onszelf rehydrateren met alcoholvrij bier, frisdrank en een zak zoute chips. Klaar voor de volgende klim. We stijgen opnieuw van 340 naar 700 meter, gestaag in het begin en op het einde een dodelijke kilometer aan 12%.

Boven ploffen we in een grasveld en storten ons op een late lunch. Met volle buikjes gaat het opnieuw bergaf en dan terug bergop.

We hebben een camping voor ogen met een rustdag in het vooruitzicht. Camping Lazy ligt nabij Cerovo midden in de heuvels. Het is een paradijs. Een prachtige boerderijcamping met pluizige kippen, geiten, gezellige hoekjes, koude biertjes, een wasmachine en een hangmat voor iedereen.

Een gedachte over “Glooien in Slowakije

  1. Freek schreef:

    Zalig om jullie te volgen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: