Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

15 september 2021

Het weer tijdens onze vakantie in de bergen is niet fantastisch. We krijgen de ganse week wolken en regen. Behalve deze ochtend tussen 6 en 9. Dan staat er een zonnetje op de weerapp. We willen van het moment profiteren en teruggaan naar de top van gisteren. De kinderen worden na de 21 km van gisteren vrijgesteld van de expeditie. Om 5:30 gaat de wekker. Auw! Stijf!! Uit bed komen gaat moeizaam. Gelukkig ligt de berg vlak voor ons slaapkamerraam en zien we hem oranje oplichten in de vroege zon. Geen wolkje aan de lucht. Komaan schatje, we gaan dit gewoon doen.

En zo stappen we om 6u in de ochtend de stijle skihelling omhoog. Onze schaduwen zijn lang, we zeggen niet veel, vergeten te drinken en stappen door zonder stoppen. De honger en de nieuwsgierigheid zijn groot. We leggen het volledige traject naar de top af in 2u05. 1200 verticale meters in 7 km. We zijn er zelf van onder de indruk.

Het contrast met gisteren is groot. We zien bergen, rotsen bossen en bouldervelden. Het is ongelooflijk mooi.

En we bereiken de top in de zon. Het is prachtig. We blijven er een poosje zitten, kijken rond, eten een chocolaatje tot we de eerste wandelaars vanuit het dal naar boven zien komen. Er komen ook al wat wolken aangewaaid.

Wanneer we terug wandelen merken we al snel dat de lift hersteld is. Uit de andere richting komen hordes mensen in felle lycra de top tegemoet. Die ligt ondertussen al helemaal in de wolken. We wandelen tegen de stroom mensen in naar de lift, kabelen naar beneden en vinden in ons appartement 2 kinders met hun knuffels in bad, hun schoolwerk gemaakt.

Een gedachte over “Morning hike

  1. rudi de geyter schreef:

    Dappere stapperkes en zo mooi🤙🤙🤙🤙

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: