Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

8 augustus 2021, Segna

Na onze tweedaagse met Johnson & Johnson vinden we ons tentje terug op de camping in Sopot. Rondom onze tent zijn de tenten als paddestoelen uit de grond geschoten. In plaats van 3 kleine tenten staan er nu 6 kleine en 1 familietent op de spie tussen de receptie en het hek. Vermoeidheid doet slapen en we slapen allemaal als roosjes op de luidruchtige camping. ‘s Morgens tikt de regen op het tentzeil. We draaien ons nog eens om en soezen verder.

Op onze camping komen ze wat tegen…

Er is geen haast vandaag, het was een hectische stresserende week, eindelijk moeten we vandaag niet ergens op tijd arriveren en kunnen we geen boot/trein/vliegtuig missen. Het is gewoon opruimen en fietsen tot waar de dag ons brengt. We ontbijten laat en uitgebreid in het restaurant van de camping en ruimen op. Alles zit overal verspreid, dus gooien we alles op 1 grote hoop en schikken het terug in de zakken. Alles heeft zijn vaste plaats dus dat gaat heel vlot. De Poolse familie in de grote tent kijkt geamuseerd toe en nodigt ons uit voor spaghetti. We hebben net ontbeten en bedanken vriendelijk. Met heel weinig Engels proberen we een gesprek te voeren, Bart rijdt hun kroost (en hun vriendjes) de parking van de camping rond, Nanou en Ramon krijgen elk een zak snoep, Nanou trakteert hen op een zakje koekjes die ze in de tweedaagse heeft gebakken en uiteindelijk zwaaien we elkaar uit alsof we elkaar al een week kennen.

We verlaten Gdansk langs de grote poort, fietsen door het drukke stadscentrum en zeggen nog dag aan Jacek, een verkoper op de jaarmarkt waarmee we een paar dagen terug een leuke babbel hadden en een paar deegrolletjes scoorden om koekjes te pimpen.

Wanneer we het stadscentrum uit zijn, fietsen we een stuk langs een drukkere autoweg tot we opnieuw bij de kust komen en het pad ons door een mooi zanderig naaldbos voert.

Ter hoogte van Swibno nemen we een veerbootje over de Wisla. Het veer wordt door een charmant bootje voortgestuwd en is snel aan de overkant.

We rijden verder langs een mooie kustweg door de bossen en passeren verschillende schreeuwerige kustdorpjes waar het heel druk is. Massa’s mensen, toeristenkarretjes, opblaastuig, lawaai en geuren langs alle kanten.

Onze eindbestemming voor vandaag, Stegna is ook een schreeuwerig vakantiedorp. We rijden door een hyperdrukke straat, maar deze loopt uiteindelijk dood op een grote camping in het bos en eenmaal daar binnen is het opnieuw rustig. We koken toch maar niet, eten in een lokale frituur waar de zalm te roken hangt, weten niet wat we bestellen en krijgen een tafel vol lekkers!

Zalige chipszak 1
Zalige chipszak 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: