Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

29 juli 2021, Östnora

Het is een plakkerige nacht. We hebben een kleine kamer in de jeugdherberg met 2 stapelbedjes. De ramen staan de ganse nacht open maar in de kamer hangt een lome warmte. Vandaag trekken we verder naar Östnorra, een dorpje 45 km naar het zuiden waar we in het geheim afgesproken hebben met Jef, Linne, Jutta & Lasse. De kinderen weten niet dat ze ‘s avonds met hun beste vrienden herenigd zullen worden.

Ik spring voor vertrek nog even op de fiets naar de wolwinkel om nieuwe bolletjes voor mijn sjaal. Daar waren we gisteren niet meer toegekomen. Litet Nystan is een prachtige winkel met een heel mooi assortiment fijne wolletjes. Kanniekiezen kanniekiezen, maar na een half uur wikken en wegen heb ik 3 mooie bolletjes om in de sjaal te verwerken.

Bart heeft een mooie route uitgetekend dat voor een groot deel door een natuurreservaat loopt. We verlaten Stockholm heel vlot en rijden in no time over een gravelpad in het groen.

Na een tiental kilometer begint het gravelpad meer en meer op een mountainbike parcours te lijken. We takelen de fietsen over bergjes en rotsen maar kiezen dan toch voor de volgende geasfalteerde weg die we tegenkomen.

De asfalt gaat goed vooruit, met een stevig windje en een zware regenbui in het spel. En een waterdichte regenjas!!

Zie dat water parelen!

En dan rond 17u rijden we recht in de armen van onze vrienden. Nanou en Ramon kunnen hun ogen niet geloven en zijn even van hun melk bij het zien van hun buddies. We maken ons kamp, eten een lekkere zalm in de pan – want vuurverbod door de extreme droogte – en kletsen tot de zon begint op te komen.

4 gedachtes over “De week van de vriendschap

 1. Hilde schreef:

  Van een verrassing gesproken ! Die zullen daar vree van genieten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Els schreef:

  Hoera voor jouw jas, Griet! Hij werkt! En, amaaaaaai, ik ben mega-enthousiast over de vriendenhereniging. Zooooo de max!
  De groetjeeeeuuuuhs!

  Geliked door 1 persoon

 3. wegzijnwij schreef:

  Hoe tof is dat!! Geniet van de vriendschap! Die totjes van de kinders moeten geweldig geweest zijn!

  Geliked door 1 persoon

 4. Karen schreef:

  Heerlijk breiproject! Een stukje herinnering uit elk land 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: