Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

18 juli 2021, Nörrfallsviken

We blijven nog een dagje op de grote drukke camping. Ik ben blij met de wasmachine en ook onder de indruk dat de droogkast een impregneer functie heeft!

Nörrfallsviken staat bekend om zijn uitgestrekte cobble fields. Cobble fields zijn velden met ronde keien, gepolijst door water en ijs. Tegelijkertijd wordt het zand en ander fijn materiaal door de golven weggespoeld. Door de landopwaartse kracht vind je deze keienvelden tot ver van de kustlijn. Ze zijn duizenden jaren oud en tonen tekenen van vroegere menselijke aanwezigheid. De kleuren zijn mooi. Soms met een laagje felgroen, soms rood graniet, soms donkerder. Ertussen groeien fijne mosjes, fragiel als koraal.

Vanuit onze tent wandelen we een pad op dat door het natuurreservaat loopt. We doen een rondje van 5 km dat ons over de keienvelden brengt en langs een prachtige kustlijn van donkerrood graniet.

Terug op de camping is het sauna time! Er staat een sauna op het strand die uitkijkt op rode keien, kleine eilandjes en 2 lelijke hot tubs. Het is heerlijk! Er komt ook een regenboogje piepen. Waw wat een zaligheid! Ondertussen maken de blondies worst met appelmos. Heel de keuken is vettig maar jummie jummie, wat een feestmaaltijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: