Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

16 juli 2021, Näske

We slapen heerlijk in de tuin van de bootclub. We zijn niet de enige wild kampeerders, er staan verschillende trekkerstentjes van Höga Kusten-leden stappers. Onze tent is wel de enige tent die in de schaduw staat. We zijn ondertussen expert in het zoeken van een goede tentspot. Waar is het Westen en waar is een boom? Daar komt de tent. Alle tentjes zijn al opgeruimd en de trekkers vertrokken als wij aan de ontbijttafel zitten. Op 2 km ligt de noordingang van Skuleskogen National Park, en daar gaan wij heen vandaag. We laten de tent staan, gooien alles binnen en rijden 2 km op een stijl gravelpad naar de ingang.

No drones!

Het nationaal park is bekend om zijn rode granieten kliffen, zijn verheven kustlijn en weelderige oude wouden. Je kan er zien hoe duizenden jaren werking van ijs, water en stijgend land het landschap hebben gevormd. Eeuwen geleden lag een groot deel van het park nog geheel onder water en waren slechts enkele bergtoppen te zien als eilandjes in de zee.

We wandelen naar de Slåttdalsskrevan door een woud dat tropisch aanvoelt. Intens groen met boomwortels zo hoog als rotsen. De Slåttdalsskrevan is een indrukwekkende kloof met aan weerskanten kaarsrechte rotswanden van 40 meter hoog. De kloof ligt op 162 meter hoogte en is 200 meter lang. Je kan er helemaal door wandelen.

Pas op! Niet lopen! Blijf hier! Sta stil! Ik moet wreed op mijn tong bijten als ik zo’n bordje zie

We lopen door de kloof en lunchen boven op de Slåttdalsberget, de berg die de kloof doormidden splijt. We eten brood en kaas en een taart met aardbeienconfituur van de supermarkt als dessert. De taart is mierzoet. De kinderen vinden het een hoogtepunt.

We keren terug langs een andere weg en passeren een diepe grot met felle schimmels.Via een lange grillige kloof dalen we af tot we op een pad langs de kust komen.

Het is een prachtige dag en een pracht van een wandeling. We zijn tegen 17:30 terug bij onze tent en hebben een lange rustige avond. Beetje zwemmen, beetje met de bal spelen, vuurtje maken, …

3 gedachtes over “Skuleskogen

 1. Els schreef:

  Waaw, wat een beeldschone plek. Die bomen met immens lange stammen. Hoe schoon de natuur toch kan zijn !

  Geliked door 1 persoon

 2. Els (de andere) schreef:

  Waaaaaw! Ik heb er elke dag spijt van dat ik niet stiekem in een van jullie fietstassen geslopen ben. Zo schooooooon!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wlly Poelvoorde schreef:

  Wat is Zweden toch prachtig. Je waant je ergens in een amerikaans nationaal park.Het mooie weer maakt alles nog mooier.Genieten maar zou ik zeggen!!!
  Dikke knuffels vanuit het zonnige Bredene(eindelijk)
  Mapa

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: