Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

15 juli 2021, Trysunda

Goeiemorgen mooi eiland Trysunda met je krijsende meeuwen in de ochtend en je schaduw op de tent. My God, ik zou elke ochtend zo kunnen wakker worden. En zeker wanneer ik door de meeuwen het gorgelende geluid van de bialetti hoor. De koffie is klaar!

Vandaag niet fietsen maar het gigantische eiland Trysunda verkennen. Nanou blijft bij de tent en haar boek. Ramon, Bart en ik gaan op expeditie en waw wat een prachtige plek. Roze graniet, zwart doloriet, gepolijst door ijs en zee, groene bergen met hoge sparren, mossen in alle kleuren. Wat een rijkdom. We wandelen langs het water van strandje naar strandje tot een stijle wand ons pad blokkeert. De navigatie brengt ons op een pad door het bos en terug bij onze tent. We zijn 2 uur weg en hebben de helft van het eiland doorkruist.

Rood graniet
aangespoelde walvis en navigator
Zwart doloriet

Ons verblijf op Trysunda is van korte duur. Om 16:40 vaart de ferry ons terug naar het vasteland. Tijdens het opruimen hebben we een leuke babbel met enkele senioren. Ze komen uit Uppsala en zijn hier een week op vakantie. Ze zijn benieuwd naar de fietsen en onze reis, gaan elk jaar langlaufen in Grövelsjön en zijn fan van de Hoga Kusten. Zeker dit jaar, het weer is uitzonderlijk goed in het noorden. Ze worden zenuwachtig in onze plaats wanneer we maar blijven babbelen en het vertrekuur van de boot dichterbij komt. Iets na 16u duwen we de fietsen het strandje over terug naar het pad.

En natuurlijk zijn we op tijd in het dorpje. We gaan nog naar een uitkijkpunt voor een foto van de vissershaven, vullen onze drinkflessen nog aan een tuinslang met drinkwater. Bart en Ramon gaan nog naar een kerkje kijken maar tegen dan beginnen Nanou en ik toch wat zenuwachtig te worden. Over 10 minuten vertrekt de boot.

De zee is wilder dan gisteren, het waait en de golven splashen op het dek. Het is leuk tot we weer in de regen mogen fietsen. We rijden nog een paar kilometer richting Skuleskogen National Park en slaan de tent op langs de weg op een grasplein aan een haventje. Tegen dan is de zon er terug!

2 gedachtes over “Trysunda

 1. Fien De Geyter schreef:

  Waarom zijn jullie daar niet een nachtje gebleven?! Heaven on earth!

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Het was daar magisch! En we zijn er een nacht gebleven. Volgende keer gaan we rechtstreeks en blijven 9 maanden daar 😘

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: