Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

11 juli 2021, Örnsköldsvik

De nacht bracht veel regen en af en toe een donderderslag maar de ochtend brengt zon en een koffietje aan het water. We nemen allen een ochtendduik en ruimen rustig op. Het is 12u als we onze kampplek in Sidensjö verlaten.

Er volgt een korte etappe van 20 km naar Örnsköldsvik. Het gaat vooral bergaf met een stevig windeke op kop. We voelen de zilte zeelucht aan ons vel plakken en steken nog een tandje bij. Onderweg doen we nog een stop in een grote outdoor outlet en scoren er een regenjas en primusgas.

Själevads kyrka, een pareltje

We rijden verder naar een camping een paar kilometer van het centrum. Het is er zalig. Gelegen aan een groot meer en eigendom van de evangelische kerk. We worden super vriendelijk ontvangen. Kies maar een plaats, steek jullie telefoons maar in de elektriciteitspaal van de caravans, wasmachine, gebruik maar… En dat voor 15€ per nacht! We maken kennis met Astrid, de kranige uitbaatster op pensioen. Ze zwemt in het meer zo veel ze kan, ook nu haar arm in het gips zit, dan draait ze er een plastic zak rond. Op haar kleurige pet staat lovely en dat is ze ook!

‘s Middags wordt er in het water gespeeld en boodschappen gedaan. Bart zijn slaapzak krijgt een wasbeurt en bij gebrek aan droogkast om het kwartier opgeklopt. Er komt nog een geschenk uit de hemel gevallen met de naam Maria en Simon. Ze komen aangemeerd met hun bootje en daarachter een touw met een grote band. Bart veert na 5 seconden aarzelen op en vraagt hen of de kinderen een ritje mogen op de band. Dat is geen probleem. En zo knallen we uiteindelijk alle 4 op de band over het grote meer! Krrrrrrrrriebels in de buik! ‘s Avonds staat de hemel in brand. Waw!

Een gedachte over “Hello High Coast

  1. Doreen schreef:

    Die band…zalig! En wat een mooie avondlucht.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: