Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

10 juli 2021, Sidensjö

Het is geen topnacht. Om 4:45 begint een school eksters te kibbelen in de boom boven onze tent. Iedereen behalve Ramon is wakker. Het gekibbel dooft uit en maakt plaats voor gepik en geroefel in onze vuilzak onder de boom. Ik hoor blikjes, ik hoor plastic, ik hoor blikjes, ik hoor eksters…. De zon schijnt fel en de tent warmt op. Ik kruip uit de tent, ga de zak in de vuilbak kieperen en probeer nog wat te maffen. Als ik eindelijk in een comaslaap ben beland maakt Bart iedereen wakker. Het is ondertussen 9u en er is regen op komst. In een half uur is de tent afgebroken en staan de zakken onder een afdak. We zijn net klaar als het begint te drashen.

Eerst chaos, dan orde

Vanuit Långsele volgen we nog een 10-tal kilometer de 87. Het is druk, we rijden tussen de witte streep en de vangrail en trappen goed door. In Sollefteå splitst de weg en we rijden de 335 op richting Örnsköldsvik. De weg is een pak rustiger, het wordt ook weer wat desolater en nat. We krijgen een stevige stortbui over ons heen, en zijn doornat als we in een muffig hok langs de weg stoppen om te lunchen. De regen hangt als een sluier over de groene bossen. Het is zwoel, het opspattende water warm aan de voetjes, mijn jas helaas nog steeds lek.

Muffig lunch hok

Na de bui en de klamme lunchstop blijft het droog. De weg is groen en rustig met een stevige klim. We doen opnieuw veel kilometers vandaag en eindigen in Sidensjö, 245 km verder sinds eergisteren. Op komoot vond Bart een hut in een parkje om te overnachten. De hut is geen topper, donker, klein, spinnenwebben maar het gras is gemaaid en het is er redelijk plat.

2 gedachtes over “240 km in 3 dagen!

 1. Fien De Geyter schreef:

  Schatteke toch! Wat zie jij toch af met je regenkledij! 😅 Moet ik naar ergens een jas opsturen?

  Geliked door 1 persoon

 2. Hilde schreef:

  Toch niet weer elke dag regen 🤨. Volgens mijn weeronline is het weer in ornskoldsvik de komende dagen super !
  Ge weet dus waar naartoe !
  Dikke kus
  Hilde

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: