Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

22 juni 2021, Grövelsjön

Onze laatste dag in Grövelsjön. Morgen is het weer fietstijd. We rijden nog wat verder langs kleine wegen de bergen in. Ik ben heel benieuwd naar wat er komt en heb er zin in. Vandaag bereiden we ons vertrek voor. Een nieuwe etappe betekent frisse kleren. Er wordt gewassen in de pompbak. Buiten staat een vuile wind en is er regen. We draaien de chauffages volle bak en hangen alles te drogen in onze stuga.

Sokkensoep
En drogen maar!

Het schooljaar loopt hier vandaag af. Nanou en Ramon duiken voor de laatste keer dit schooljaar in hun boeken en daarna volgt de grote verbranding van de schoolboeken. De kinderen vinden het de max. En wij ook!

Laatste schooldag.
De motivatie begint te tanen.
En branden maar!

En dan is er nog een surprise voor de kinderen om het einde van het schooljaar te vieren. Ze krijgen een middagje sudderen in de hottub. Hapjes en drankjes inbegrepen.

Party.
Party crashers…

Er volgt nog een mooie laatste avond. De zon is terug en de lucht knalblauw. Bart en ik wandelen nog eens naar de top van Jakobshojden voor een laatste blik op de kale hoogvlakte. Het pad is ondertussen in een wilde bergrivier veranderd. Het water stroomt gutsend naar beneden.

Eenmaal boven is het landschap ongelooflijk. Wat een zicht en wat een leegte. De stilte is ongewoon. Ze is bijna hoorbaar. Eergisteren stonden we hier ook en zagen we niets. Nu zien we overal rondom ons bergtoppen, kale en groene vlaktes, meren en sneeuwvlakken. Het is adembenemend.

We wandelen terug in de golden hour wanneer alles in een oranje licht baadt.

We hadden hier een prachtige week.

Een gedachte over “Laatste schooldag

  1. mapa schreef:

    Pappie krijgt er kippenvel van !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: