Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

16-19 juni 2021, Grövelsjön

Tijd voor een paar snipperdagen in Grövelsjön waarin we wachten op een herstelstuk voor één van de voorste fietszakken. De rustdagen zijn een plezier. Geen tent afbreken in de ochtend. Uitgebreid eten, koken en niet elke dag naar de supermarkt moeten. Een grote kan koffie zetten in de ochtend. Elke dag douchen. En elke dag sauna! En afkoelen in een ijskoud meer met het helderste water.

Avondritueel, opwarmen in de sauna en dippen in het ijskoud meer!
En na de sauna, genieten van de zonsondergang

We hebben een hut op de camping, dus kunnen we het ook donker maken ‘s nachts. De middernachtzon is fenomenaal maar in onze lichtgrijze tent is er elke nacht oogverblindend veel licht en dat is soms lastig. Maar ook heel cool.

Onze familie werd uitgebreid, Nana en Muisje kregen een broertje en een zusje bij: Nala en Bevertje

We blijven 5 dagen in een hutje/kamer/hokje in Sjöstugan, de camping aan het meer van Grövelsjön. Het meer is helder, helemaal anders dan de donkere meren die we normaal gezien tegenkomen. In het midden van het meer loopt de grens met Noorwegen, een absolute no go vanuit Zweden. Het is hier een waar wandelparadijs, een wonderschoon gebied van glooiende, groene hellingen, riviertjes en stompe bergtoppen. Het is er leeg en stil, de uitzichten zijn weids en tegen de toppen van de bergen liggen velden eeuwige sneeuw. In dit bescheiden berggebied kom je – vanaf het Zuiden gezien – voor het eerst boven de Zweedse boomgrens. Die ligt hier rond de 800 meter. Ons wandelhart wordt opgehaald. We doen uitstapjes vanaf onze camping en zondag gaan we op driedaagse. Het is hier zot schoon.

Nanou, Nala en Nana.
Het water stroomt hier in kleine stroompjes en grotere riviertjes van de berg.
Nanoutje gezwind bergop
Fjälls
Bart springt onder de waterval, een 80-jarige wandelaarster steekt haar duim omhoog en trekt ongegeneerd foto’s.
Water water water…
Natte padden!
1000 meter hoog!

We zijn al bijna 6 weken in Zweden en geraken hier maar moeilijk weg. Hoe meer we naar het Noorden gaan, hoe leger en indrukwekkender het wordt. De leegte en de stilte zijn pakkend. En al die goed onderhouden gastvrije hutten met droog hout. Zoveel bossen, mossen, meren en wegen. We zijn het hier nog niet beu. Dus gaan we na onze wandeldriedaagse nog een beetje noordelijker, richting Ostersund. Maar eerst aperitief aan Olans vindskydd!

Olans vindskydd. Op 3 km stappen van onze camping. Aperitief!
Met saucijsjes en flat tire.

6 gedachtes over “Fjällvreugde

 1. Hilde schreef:

  Wat een mooie foto van jullie 4 ! En wat een mooie omgeving ..

  Like

 2. Karen schreef:

  Wat heerlijk daar! Uitkijken naar een midzomerfeest!

  Like

 3. Els schreef:

  Waaaaaaaw! Heerlijke landschappen! Zalige foto’s! Ik kom affff! 😉

  Like

 4. mapa schreef:

  Ik heb de indruk dat er meer dan één fotograaf aan de waterval te spotten viel !
  Die oude dame (snoeper) zou weleens auteursrechten mogen betalen.
  Knuffels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: