Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

15 juni 2021, Grövelsjön

We slapen allemaal keigoed in de gezellige hut. Het is er veel te warm maar wel donker tot de gordijnen open gaan. De kinderen doen een beetje schoolwerk, wij maken de hut leeg en gaan aan de slag met zwabber en Ajax “Het ruikt hier naar colasnoepjes” vindt Ramon.

Vanaf nu vraagt Nanou de weg.

Vandaag rijden we naar Grövelsjön. De winter voor Corona hadden we hier een prachtige langlaufvakantie en we zijn allemaal benieuwd om de hoogvlakte en het dorp terug te zien in de lente zonder het sneeuwtapijt. Het voelt als een vakantie in onze reis. Het ligt helemaal niet op onze route en we moeten ook terugrijden naar Idre om verder te kunnen maar de goesting naar Grövelsjön is groot. Er zijn bergen, een gigantisch meer, een rivier en eindeloze wandelpaden. Er is ook een fantastische bakker die zuurdesembrood en pizza’s maakt maar die begint pas op 7 juli aan zijn zomerseizoen.

In Idre slaan we nog wat noodzakelijkheden in. Wijn en een regenjas. Geen ademende Goretex maar ondoorlaatbare polyester. Laat de condens maar komen.

Red wine on top
Gesneuvelde fietszak on top
Ik moet zelfs geen broek meer dragen met mijn nieuwe jas.

Het is geweldig mooi fietsen vandaag. Er is een berggevoel, we zien sneeuw liggen op niet zo verre toppen, de zon schijnt en er is quasi geen verkeer.

En dan een 10-tal kilometer voor onze bestemming komt er een grote kudde rendieren op de weg. Grote en kleine dieren, in wit en lichtbruin, de kleintjes zijn precies geitjes. Ze steken niet gewoon over maar rennen op de weg voor ons uit.

Rond 17u landen we op een camping aan het meer in Grövelsjön. We hebben een hutje op de camping. Zeer tiny, met 2 stapelbedjes, eentje links en eentje rechts van de keukentafel. Maar wat een heerlijke plek. Naast het meer en het natuurreservaat. En pal naast onze hut staat een sauna die elke dag aanstaat van 16u tot 21u30. En tussen 10u en 17u worden er wafeltjes gebakken. Vakantie dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: