Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

13 juni 2021, tussen Älvdalen en Idre

De dag start met een klein drama. Op het speeltuintje van de camping huppen 2 vogeljongen, helemaal in de pluimen maar te klein om al het nest te hebben verlaten. De ene ziet er gezond uit, de ander zijn kopje staat in een onnatuurlijke positie. De kinderen zijn er het hart van in en willen de jongen in veiligheid brengen en ze afgeven aan de receptie. Helaas, geen redding voor de vogelpuppies, al zouden ze willen, de wet verbiedt het om wilde vogels langer dan 48 uur bij te houden. Het is de natuur, een koekoek heeft het nest ingepikt en de jongen eruit gegooid. Dus laten we de beestjes achter en vertrekken met 2 aangeslagen kinders.

Vandaag gaat het omhoog. We rijden richting Idre langs de highway naar het Noorden. Het is extreem rustig. Er woont hier ook bijna niemand. Over een strook van 35 km komen we geen huizen tegen. Het is warm en winderig. Bij het eerste huis op de weg gooien we alles toe en vragen om onze flessen bij te vullen.

Lunchstop!

Onderweg rijden we langs een prachtige houten brandtoren, de Bunkis Brandtorn. Je kan er helemaal naar boven via een stijle houten trap en boven heb je een fantastisch zicht over een groot gebied.

De toren werd gebouwd in 1890 en diende als brandtoren zodat de brandwacht de bossen rond Älvdalen in het oog kon houden. De toren bleef bewaard en werd gerestaureerd. Als stut gebruikte men in het midden een dennenboom. Deze heeft nu geen nut meer maar oogt wel heel charmant.

Boven zie je de bergen van Näsfjället, Fulufjället, Nipfjället, Städjan. We zien ook de berg van Grövelsjön liggen. Daar rijden we heen! Nog 100 km!

Achter het tjoepke ligt Grövelsjön

En dan is het genoeg geweest voor vandaag en zoeken we een plekje om te rusten. We blijven morgen ook nog langs de highway rijden. Het wordt dus een aire de repos langs de baan.

Aire de repos
Tijd voor koffie
Tijd voor chillen

We steken een vuurtje aan en Bart tovert nog een zalige maaltijd uit de fietszak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: