Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

12 juni 2021, Älvdalen

Starten na een paar rustdagen. Soms is dat de max, voel je dat je benen rust hebben gekregen en je er weer tegenaan kan. Soms lijkt het alsof je moet herbeginnen en het de eerste dag is dat je aan sport doet. Vandaag hebben we alletwee een type 2 dag. Maar we hebben er wel zin in. De volgende etappe gaat naar Grövelsjön. Daar verloren we 2 winters geleden ons hart aan Zweden.

We rijden weg uit Mora en passeren langs de finish van de Vasaloppet. De Vasaloppet is een langlaufwedstrijd die jaarlijks op de eerste zondag van maart in Dalarna gehouden wordt. De tocht van ongeveer 90 kilometer gaat van Sälen naar Mora en wordt gehouden in nagedachtenis van Gustaaf Vasa, de koning van Zweden die, op de vlucht voor de Denen, deze tocht op ski’s maakte.

Er staat een stevig windje vandaag en het gaat heel zachtjes bergop. We rijden langs een dood treinspoor, geen treinverkeer maar wat een mooi spoor.

We doen een lunchstop aan een meertje. Het is niet zo warm, niet echt zwemweer. Zelfs de blondies houden het droog. Maar het is er wel schoon.

En dan kabbelt het verder naar Älvdalen. We hebben een camping voor vanavond. Het is EK voetbal en de Belgen spelen tegen Rusland. Hopelijk zenden ze het uit op TV Dalarna in de TV Stuga van de camping. En anders wordt het streamen via de wifi. Onze voetbalavond wordt een beetje gefnuikt door Zwedens hysterie rond alcohol. Supermarkten verkopen alcohol met maximum 3,5% alcohol. Voor zwaarder bier en wijn moet je in speciale winkels zijn. Op zaterdag sluiten die om 14u. En ik had nog wel zoveel zin in een heerlijke flat tire…

Geen flat tire vanavond

De camping is groot maar er is geen kat. Wel een paar vissers die met lieslaarzen in de rivier staan te vliegvissen. Tegen de avond valt de wind en net voor de muggen daar zijn is het nog heerlijk warm en zonnig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: