Congee Pedalee

over fietsen, reizen en bijzondere ontmoetingen

9 juni 2021, Mora

De nacht brengt alweer veel regen. Het tikt ritmisch op de tent, een geluid waar ik super goed van slaap tegenwoordig. Ons lichtgewicht MSR tentje doorstaat al die bakken water zeer goed. Op condens na blijft het binnen verrassend droog. Om 8 uur is het gedaan met de regen. Joehoe!

Als de kinders de telefoon in hun handen krijgen

We ruimen op, sleuren de kinderen uit het meer en zijn weg. Het is zwoel vandaag. We vertrekken droog met grijze wolken op de loer en gerommel achter ons. Maar hoe schoon is het fietsen en wat een prachtige kleuren in de berm!

Na een 30 km is het gedaan met de gladde asfalt. Gravel, terracotta, rood en vers gereden. Prachtig om te zien maar pudding om in te rijden.

Beetje Afrika

En dan begint het te spetteren. Eerst lichtjes, dan harder. Maar wat een geluk, een vindskydd, pal op onze weg aan een prachtig meer met een strandje. We steken een vuurtje aan, stallen brood, kaas, tomaat en tubes uit en terwijl we hongerig op onze lunch aanvallen stopt het met regenen.

Van de regen …
… in de zon

Wat een ommeslag! Direct wordt er in het water gedoken en koffie gezet.

En dan gaat het verder, de gravel wordt iets steviger, we gaan terug over naar asfalt. Het is een lange rit vandaag. 75 km. De wolken worden opnieuw dreigend. Spectaculair dreigend. We rijden over een eilandje in het Siljan meer. Wanneer we over een lange brug het eilandje oprijden zien we links van de brug onweer, zwarte wolken, regen. Rechts van de brug is het vredevol en blauw.

Links van de brug
Rechts van de brug

Nadat we het onweer van ver uitgebreid gefotografeerd hebben zijn we zelf aan de beurt. Nog een stortbui om de dag af te sluiten. Maar na de stortbui krijgen we opnieuw zon en een kanjer van een regenboog.

We kunnen er zelfs nog een regenboogselfie uitpersen

Vanavond slapen we op een camping.

3 gedachtes over “Oooooh die rode aarde

 1. Sam vandewoude schreef:

  Van Afrika tot in Amerika wordt je doodgeschoten door een cavia!!!!
  Bedankt Ramon, dat deeltje blijft erin zitten.

  Like

  1. soireecongee schreef:

   Ooh maar Ramon kent er zo nog een paar hoor.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: